Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet katili affetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet katili affetmez

Politika Haberleri

"Devlet kendine karşı işlenen suçları affedebilir. Öbürünü affetme yetkisi mağdurundur. Ağırlaştırılmış müebbetle süreç şuan işliyor. Sorumluluk yargının"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen dördüncü muhtarlar toplantısındaki konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın parti kapatmadan diktatör eleştirilerine, kadına şiddetten başkanlık sistemi tartışmlarına kadar yaptığı açıklamalar şöyle...
"(Parti kapatmalarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi) Bırakın 4 partiyi anamuhalefet ile iktidar, bir araya gelse bu işi bitirir. Bu tamamen artık milletin gündeminden düşsün. Ondan sonra da hiç kimse 'Kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar' diye ortalıklarda dolaşmasın."
"Kadına şiddete karşı cumhurbaşkanlığında bir birim oluşturuyorum. Bizzat buradan takip edeceğim. Devletin bireysel suçları affetme yetkisi yoktur. Devlet kendine karşı işlenen suçları affedebilir. Öbürünü affetme yetkisi mağdurundur, mazlumundur. Özgecan'ın annesi, babası affedebilir. Devlet, Özgecan'ın katilini hemen yakaladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapisle bu süreç şu anda işliyor. Bu konuda artık sorumluluk yargınındır."
"Şu günlerde üniversitelerden sokaklara kadar bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti çok iyi biliyoruz. Hâlâ masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hâlâ Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri artık geride bıraktı."
"Başkanlık sistemi şahsi arzum asla değildir. Bu konudaki ısrarımın sebebi, Türkiye'nin 2023 hedeflerine de 2053 ve 2071 vizyonuna da ancak bu şekilde ulaşılacağına inanıyor olmamdır."

ÖZEL SİSTEM nbsp;
50 bin muhtar için jet hat nbsp;

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, İçişleri Bakanlığı sistemi kurdu. Muhtarların yaşadıkları sıkıntıları en kısa sürede yetkili makama iletebilmesi için "e-muhtar" sistemi kuruldu. Ayrı ayrı mail adresi verilen muhtarlar, muhtar.gov.tr adlı site üzerinden taleplerini doğrudan iletecek. Valilikler ile il ve ilçe belediyeleri talepleri en geç 15 gün içinde sistem üzerinden cevaplayacak. Ayrıca Muhtarlıklar Daire Başkanlığı adıyla yeni bir birim oluşturulacak. nbsp;
Oğuzhan Şahin ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...