Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Daha yeni başlıyoruz

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Daha yeni başlıyoruz

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajda, “Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük hamlenin temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz…” dedi.

Haber Merkezi ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “2022’yi de tıpkı son 20 yılımız gibi sıkıntılarımızdan daha büyük kazançlarımızla kapattık. İnşallah 2023 de büyük bir atılım yılı olacak” dedi. Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı video mesajında, sıkıntılı günlerin geride kaldığını belirterek şöyle devam etti:

Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Ama vicdan sahibi herkes kabul edecektir ki aynı zamanda bu ülke tarihinin en yüksek istihdam oranına, en yüksek üretim gücüne, en yüksek ihracat rakamına da aynı dönemde ulaşmıştır. Bir başka ifadeyle; biz, milletimizi hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmadık. Bunun yerine istihdamı artırarak herkesin gelir sahibi olmasını sağladık.

Dünya enerji kriziyle boğuşurken, bizim kendi keşiflerimizle uluslararası tedarik ve ticaret hatlarının merkezi hâline gelen konumumuzla biz kendimizi farklı bir yere taşıdık. 

Ülkemizin neresine gidersek gidelim yüzlerce fabrikanın inşaatının yükseldiğini, yurt içine ve dışına harıl harıl mal sevk edildiğini görüyoruz.

2022’yi de tıpkı son 20 yılımız gibi sıkıntılarımızdan daha büyük kazançlarımızla kapattık. İnşallah 2023’te ülkemizde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır çok daha büyük bir atılımı başlatacağız.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük hamlenin temeli, başlangıcı olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Amacımız, bu başlangıcı en iyi ve etkin şekilde yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılı’nı, hedeflerimize ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır.

‘2022’NİN MUHASEBESİ

Erdoğan, yeni yıla girerken 2022 yılında yaptıkları icraatları da ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu ile sosyal medya hesabından paylaştı:

> İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattık. İlk etapta 5 bin 615 konutun temelini attık.
> Esnaf ve sanatkârımıza 72,3 milyar TL kredi sağladık.
> Asgari ücrete yüzde 95, memur maaşlarına yüzde 87, memur emekli aylıklarına yüzde 86 zam uyguladık.
> Emeklilikte yaşı bekleyen vatandaşlarımızla ilgili düzenlemeyi yaş sınırı olmaksızın tamamladık.
> İstanbul Tahıl Anlaşması’nı hayata geçirerek küresel gıda krizinin çözümüne çok önemli bir katkıda bulunduk.
> Dış temsilciliklerimizin sayısını 257’ye çıkararak bu alanda dünyadaki beş ülkeden biri olduk.
> 27 ilimizde toplam 7 bin 345 yataklı 27 hastaneyi hizmete aldık.
> PKK’ya yönelik 132 bin 396 operasyon icra ettik. 46’sı yurt dışında olan 85 üst düzey teröristi etkisiz hâle getirdik.
> 538 bin Suriyeli kardeşimizin gönüllü ve onurlu şekilde dönüşünü sağladık.
> 36 gençlik merkezi açtık, 67 “Genç Ofis” kurduk. 325 bin gencimiz 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...