Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül’de Yassıada’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül’de Yassıada’ya gidecek

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin 40. yıl dönümünde “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak yeniden düzenlenen ve 27 Mayıs’ta açılan Yassıada’ya gidecek.

Ebru Karatosun ANKARA

Erdoğan, Yassıada’da Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen “Vesayetten Demokrasiye Millî İrade Sempozyumu”na katılacak. Sempozyumun, birinci oturumunda “Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve Darbeler”, ikinci oturumunda ise “Türkiye’de Darbe Dönemi Yargılamaları ve Demokrasiye Etkileri” konuları alanında uzman akademisyenler tarafından tartışılacak.

CANLANDIRMAYI İZLEYECEK
Yassıada Kongre Merkezindeki salona, mahkeme salonu hazırlanarak, mumyalardan asker, mahkeme heyeti, savcı ve avukatlar yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adada bu mumyalarla düzenlenecek 12 Eylül canlandırmalarını da izleyecek. Programa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yassıada programının ardından saat 19.30’da Haliç Kongre Merkezinde İstanbul’da 39 ilçe teşkilatına üye olan 100 bin yeni üye ile bir araya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...