Cumhur İttifakı’nda yerel seçim rotası oluşturuldu: AK Parti ve MHP'nin stratejisi hazır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhur İttifakı’nda yerel seçim rotası oluşturuldu:  AK Parti ve MHP'nin stratejisi hazır

POLİTİKA Haberleri

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden galibiyetle ayrılan Cumhur İttifakı, 2024 yerel seçim çalışmaları için start veriyor. AK Parti, kırsaldan şehre doğru bir seçim çalışması izlerken Milliyetçi Hareket Partisi “Diyar diyar Anadolu” sloganıyla vatandaşlarla buluşacak.

Türkiye, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Cumhur İttifakı’nın başat aktörleri AK Parti ve MHP’de seçim stratejisi belirginleşmeye başladı.

Ensonhaber’de yer alan habere göre, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, siyaset kulislerinde konuşulan son bilgileri aktardı.

ORTAK ÇALIŞMA EYLÜLDE BAŞLAYABİLİR

Şu an itibarıyla AK Parti ve MHP arasında ortak bir çalışma yok. İki parti de ayrı ayrı çalışmalarını yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki son ikili görüşmede ise yerel seçimlerde iş birliği konuşuldu.

Cumhur İttifakı’nda yerel seçim rotası oluşturuldu:  AK Parti ve MHP'nin stratejisi hazır

İki parti arasında bir uyum olduğu, eylülde ortak çalışmanın başlayabileceği, bu çalışmanın da yakın zamanda duyurulabileceği kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

MHP, "2024'e doğru diyar diyar Anadolu" sloganı ile şehir şehir ilçe ilçe çalışmalarına başlarken AK Parti kanadında ise 3 aşamalı plan etrafında çalışılıyor.

AK PARTİ'DE 3 AŞAMALI YEREL SEÇİM PLANI

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçim sonrası başlattığı il ziyaretlerini artıracak. Erdoğan, teşekkür ziyaretleri kapsamında en çok oy alınan il ve ilçelere gidecek. Bu gezilerde ilk durak Adıyaman olacak.

Cumhurbaşkanı, hem teşkilatı ziyaret edecek hem vatandaşla bir araya gelecek. Bakanlar ve milletvekilleri sahaya inecek İkinci aşamada 2023 şehir buluşmaları kapsamında kabine üyeleri, MYK ve MKYK üyeleri planlı bir program çerçevesinde yoğun şekilde sahada olacak. Bakanların il il yapacakları çalışma ziyaretleri planlandı. Bakanlar öncelik deprem bölgesi olmak üzere sahaya inecek.

Cumhur İttifakı’nda yerel seçim rotası oluşturuldu:  AK Parti ve MHP'nin stratejisi hazır

İLK TEMASLAR KIRSALDA BAŞLADI

Son aşamada ise milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri kırsalda yoğun bir çalışmaya başladı. Adeta bir köy taraması denilebilecek bir yoğunlukta ziyaretler gerçekleştiriliyor. Parti kurmayları, yaz aylarında köyüne kasabasına tatile giden seçmeni buralarda ziyaret ediyor.

KIŞ AYLARINDA ŞEHRE HAREKET EDİLECEK

Bu kapsamda yerel seçim öncesi Ocak-Şubat-Mart aylarında kırsala inmek zor olacağı için genel strateji kırsaldan şehre doğru hareket etmek. Bu maksatla 3. aşama AK Parti'de çoktan başlamış durumda.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Ensonhaber

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...