'Cumhur İttifakı'na uygun davranın!

'Cumhur İttifakı'na uygun davranın!

POLİTİKA Haberleri

Bahçeli, MHP’nin seçime tek başına katılacağını belirterek, “Buna rağmen Cumhur İttifakı’nın tabiatına uygun hareket edilecek” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede Cumhur İttifakı’nın doğasına azami ölçüde uygun hareket edilmesini istedi.
Bahçeli, 9 maddelik genelgede partisinin, zorlu imtihan süreçlerinden, zorba işgal denemelerinden, zilletle perçinlenmiş derin operasyonlardan alnının akıyla çıktığını, husumet akınlarını ahlak ve imanıyla boşa çıkardığını ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:
“Ne yaptılarsa partimize diz çöktürememişler, teslim alamamışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mimarı olan Cumhur İttifakı, Türkiye’nin istikbal umudunu, istiklal ufkunu bünye ve dokusunda barındırmaktadır. Cumhur İttifakı Türk tarihinin bir anında, tesadüfen, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık değildir, asla da böyle görülmemelidir. Türkiye’nin rotasını kriz ve kaosa çevirmek için el birliği, güç birliği yapan melanet lobisi pusudadır, zayıf anımızı beklemekte, gevşek tavrımızı kollamaktadır. CHP, HDP, İP aynı hizada, aynı kümededir.  Karşımızdaki tablo son derece mahsurludur. Cumhur İttifakı bu mahsura karşı gereken hassasiyeti inanıyorum ki gösterecektir.”
MHP lideri Bahçeli, yerel seçimlerin kazasız belasız icrasının Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin istikrarı ve bekamız açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı’na bağlılığı devam etmekle birlikte, 31 Mart 2019 Mahallî İdareler Seçimlerine tek başına ve Türkiye’nin her seçim çevresinde katılacaktır” dedi.

“HER DÜZEYDE MÜCADELE”
Sosyal medyaya yönelik uyarılar da yapılan genelgede Bahçeli, şöyle devam eti:
“Bazen şahsımın bazen de merhum başbuğumuzun fotoğrafını profil resmi yapıp veya açtıkları sahte hesaplar üzerinden içe dönük dedikodu çıkaran, itibar cellatlığı yapan, şerefsizce nifak çıkaran kişi ya da kişilerin tespiti süratle yapılacaktır. Bütün teşkilatlarımız kimliğimizi ve hatıralarımızı istismar edip dava arkadaşlarımıza ahlaksızca saldıran kripto damarla, husumete batmış kirli faillerle her düzeyde mücadele edeceklerdir.”
Devlet Bahçeli, MHP’nin mahallî idareler seçimlerine adıyla, amblemiyle ve her seçim çevresinde tek başına katılacağını vurgulayarak, “Buna rağmen Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edilecek, söz, açıklama, beyanat ve siyasi değerlendirmelerin saygı ve nezaket içerisinde yapılmasına azami ölçülerde riayet gösterilecektir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...