CHP'ye yargı paketi eleştirisi

/ Kaynak: AA
CHP'ye yargı paketi eleştirisi

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş yeni yargı paketi ile ilgili olarak "CHP klasik, statükocu siyaset, muhalefet tarzını yine devam ettiriyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin yeni yargı paketine yönelik eleştirilerine ilişkin, "CHP klasik, statükocu siyaset, muhalefet tarzını yine devam ettiriyor" dedi.Elitaş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal güvenliği ön planda tutarak bir güvenlik reformunu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.Adalet Komisyonu'nun geçen haftaki toplantısında gündeme gelen teklifin de bunların bir parçası olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:"Ancak görüşmeler sırasında CHP klasik, statükocu siyaset ve muhalefet tarzını yine devam ettiriyor. Herşeye 'olmaz' ifadesini kullanıyor. Anayasa ve İçtüzüğün ana muhalefet partisine verdiği bir yetki var. Bu yetki çerçevesinde tabiki Anayasa Mahkemesi'ne gitme hakları mevcut. Ama komisyonda saldırgan bir tutumla bunu engellemeye çalışmak, Genel Kurul'da saldırgan bir tutumla bunu engellemeye çalışmak İçtüzük ve Anayasa'da yazmayan kurallardır. Tamamen Anayasa'ya ve İçtüzüğe aykırı davranışlar sergilemeden, faşizan tepkiler göstermeden demokratik bir ortam içerisinde iddialarını, eleştirilerini, buna karşı çıkma sebeplerini gündeme getirirler. Nihayet bunun en son yolu Anayasa Mahkemesi'dir. Anayasa Mahkemesi'ne giderlerse son kararı Anayasa Mahkemesi verir. Onun için başkalarını 'faşizanca bir yasa' diye eleştirmeye kalkanlar önce faşizanca davranışları ortadan, gündemlerinden kaldırmaları gerekir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...