CHP'nin kalesi tehlikede: İzmirli seçmen Tunç Soyer'i 'başarısız' buluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'nin kalesi tehlikede: İzmirli seçmen Tunç Soyer'i 'başarısız' buluyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde CHP’li belediyelerin performansıyla ilgili ASAL Araştırma'nın yaptığı ankete göre İzmirli seçmen 5 yıldır görev yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetiminden memnun değil.

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler öncesi CHP'li belediyelerin performansını değerlendiren ASAL Araştırma, İzmir'de 5 yıldır görev yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetimi hakkında bir anket yayınladı. Anketten çıkan sonuca göre İzmirli seçmenler, Soyer'i ve yönetimini alt yapı, trafik, kentsel dönüşüm ve çevre gibi konularda yeterli yatırım ve hizmet alamadıkları için memnuniyetsizlik duyuyor.  

İZMİR SEÇMENİ TUNÇ SOYER'İ BAŞARISIZ BULUYOR

Anketten çıkan sonuca göre İzmirlilerin yüzde 45,5'i Tunç Soyer'i başarısız veya çok başarısız bulurken, yüzde 32,5'i başarılı veya çok başarılı, yüzde 13'ü ise kararsız görüş belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başarısız bulunma oranının yüksek olması, seçmen memnuniyetsizliğini gösteriyor. 

SEÇMEN "TUNÇ SOYER'E OY VERMEM" DEDİ

Öte yandan İzmirli seçmenlerin yüzde 48'i, Tunç Soyer'e oy vermemeyi düşünürken, yüzde 31,5'i evet, yüzde 12'si belki evet belki hayır, yüzde 8,5'i ise cevap yok şeklinde görüş belirtiyor. Bu sonuçlar, İzmir'de yerel seçimler öncesi siyasi dinamikleri etkileyebilecek önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.

CHP'nin kalesi tehlikede: İzmirli seçmen Tunç Soyer'i 'başarısız' buluyor

Ankette seçmenlere, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusu yöneltildiğinde gelen cevapler şöyle:

Çok Başarılı:%8,0

Başarılı:%24,5

Ne başarılı, ne değil:%13,0

Başarısız:%34,5

Çok Başarısız:%11,0

Cevap Yok:%9,0

CHP'nin kalesi tehlikede: İzmirli seçmen Tunç Soyer'i 'başarısız' buluyor

Ayrıca "Bu pazar bir yerel seçim olsa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e oy verir misiniz?" sorusu da ankete katılan seçmenler şöyle cevap verdi: 

Evet oy veririm:%31,5

Belki veririm, belki vermem:%12,0

Hayır oy vermem:%48,0

Cevap Yok:%8,5

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...