CHP'li vekil: 'Türk hükümetini Amerikalılara şikayet etmedik'

/ Kaynak: AA
CHP'li vekil:  'Türk hükümetini Amerikalılara şikayet etmedik'

Politika Haberleri  / AA

CHP'nin İstanbul Milletvekili Faik Tunay ile Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in de aralarında bulunduğu heyet, ABD'deki ziyaretlerini tamamladı.

CHP'nin İstanbul Milletvekili Faik Tunay ile Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in de aralarında bulunduğu heyet, ABD'deki ziyaretlerini tamamladı.

ABD'de bir haftadır bazı çalışmalar yürüten CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile İstanbul Milletvekili Faik Tunay, başkent Washington'daki Türk gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye'ye dönüş öncesi temasları hakkında bilgiler veren Erdemir, "Türk hükümetini Amerikalılara şikayet etmek için Washington'a gelmediklerini" söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla 2010'dan itibaren Çin, Irak, Mısır, Belçika, İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD'de kendi projelerini anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Erdemir, "Türkiye için bir alternatif vardır, Türkiye için farklı bir siyaset mümkündür, 'biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz ve somut siyaset önerilerimiz şunlardır' demeye geldik" diye konuştu.

Erdemir, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Senato'daki bazı görüşmelerinin yanı sıra Center for American Progress, National Democratic Institute, German Marshall Fund gibi sivil toplum kuruluşlarında yuvarlak masa toplantılarına katıldıklarını, bazı medya organlarını ve Ermeni, Yahudi ve Ortodoks çevrelerini de ziyaret ettikleri bilgisini paylaştı.

Son derece verimli bir gezi gerçekleştirdiklerini belirten CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay da 17 Aralık ve sonrasında yaşananlar, Türkiye'de yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sorularla sıklıkla karşılaştıklarını söyledi.

Erdemir, Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart seçimleri sonrasında Youtube ve Facebook'u kapatabilecekleri yönündeki açıklamasının da Washington'da yankı bulduğunu ifade ederek, "Facebook ve Youtube'un kapatılması 'dehşetle' karşılanmış. Felaket olarak algılıyorlar, akıl alır gibi bulunmuyor. Bugün dünyada Facebook ve Youtube'un kapalı olduğu 16 ülke varmış. 'Eğer Türkiye bunu gerçekleştirirse 17'nci ülke olarak listeye gireceksiniz' dendi bize" ifadesini kullandı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...