CHP'li Öztrak'tan Ali Babacan'ın 'Avrupa Türkiye'ye aferin diyecek' sözlerine destek: Az bile söylemiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'li Öztrak'tan Ali Babacan'ın 'Avrupa Türkiye'ye aferin diyecek' sözlerine destek: Az bile söylemiş

POLİTİKA Haberleri

CHP Sözcüsü Faik Özktrak, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın 6'lı masanın ortak mutabakat metni için 'Avrupa görecek, Türkiye'ye aferin diyecek' sözlerini değerlendirdi. Öztrak, Babacan'a 'Az bile söylemiş' diyerek destek çıktı.

6'lı masa 30 Ocak'ta, seçim vaatleri ve hükümete gelmeleri durumunda yol haritalarının nasıl olacağına dair önemli fikirler veren Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni Ankara'da düzenlenen büyük bir tanıtım töreniyle kamuoyuna ilan etti. Seçim beyannamesi özelliği taşıyan metin; 9 ana başlık, 75 alt başlık altında 2 bin 300'ün üzerinde yeni düzenlemeyi içeriyor. 

BABACAN: AVRUPA 'AFERİN' DİYECEK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir canlı yayın programında ortak mutabakat metnini değerlendirerek "Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. "Zor değil mi?" dediler. "Zor ama yapacağız" dedim. Avrupa'dan da bakacaklar ve hayranlıkla diyecekler ki "Aferin Türkiye'ye. Şuna bak" diyecekler." şeklinde konuşmuştu.

CHP'DEN BABACAN'A DESTEK AÇIKLAMASI

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sert sözlerle tepki gösterdiği Babacan'ın bu sözlerine masa ortaklarından CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan destek geldi.

"AZ BİLE SÖYLEMİŞ"

Parti merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Öztrak, "Az bile söylemiş. Ülkemizi demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız bu program tüm dünyaya örnek olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan DEVA Partisi Lideri'nin sözlerine CHP dışında masanın diğer bileşenlerinden henüz yorum yapan olmadı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...