CHP’li Özgür Özel: Referanduma karşı değiliz

Düzenleyen:
CHP’li Özgür Özel: Referanduma karşı değiliz

POLİTİKA Haberleri

Barzani’nin kanalında Türkiye’yi şikâyet eden CHP’li Özgür Özel, referanduma tamamen karşı olmadıklarını söyledi.

Irak’ın kuzeyinde Barzani yönetimi tarafından düzenlenen sözde bağımsızlık referandumu, Türkiye ve İran tarafından tepkiyle karşılanmış, Bağdat yönetiminin de tanımadığı referanduma tek destek İsrail’den gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası anlaşmaları işaret ederek askerî operasyon sinyalini vermesine rağmen, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Barzani’nin kanalı olarak bilinen Rudaw’da Türkiye’yi eleştirdi.
Referanduma tamamen karşı olmadıklarını ifade eden Özel “Bizim referandumdaki tavrımız şuydu: Bir referandum yapılacaksa bütün Irak’ın özgürce karar vereceği bir referandumun her zaman doğru bir karar olabileceğini söyledik” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin dış politikasını yerden yere vuran CHP’li vekil “Dün dost dediğine bugün düşman diyebiliyor. Dün doğru dediğine bugün kepazelik diyebiliyor. Dil olarak da maalesef, politik bir dil kullanılmadığı için bölgedeki aktörlere ve politik muhataplara karşı son derece özensiz, kışkırtıcı, nefret dolu bir dil kullanılıyor. Bunu da doğru bulmuyoruz. Ama elbette hem Türkiye’nin hem Türkiye’de yaşayan herkesin çıkarlarını gözeterek sorumlu bir siyaset yürütülmeli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...