CHP'li isimden Kılıçdaroğlu'na HDP tepkisi: Neyin pazarlığını yaptınız?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından aday çıkarmama kararı alan HDP'nin, hangi şartlarla uzlaştığı merak konusu oldu. Konuya ilişkin parti içerisindeki ilk tepki uzun yıllar CHP'de siyaset yapmış eski Genel Sekreter Mehmet Sevigen'den geldi. Sevigen, şeffaflık çağrısında bulundu.

HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesinin altılı masa lehine sonuçlanması, kamuoyunda çeşitli soru işaretleri yaşanmasına sebep oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasının altında yatan nedenlerin kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi. Sevigen, "Siyasi partiler birbirleriyle görüşebilir. Desteklemeleri gayet normal. Anormal bir şey yok. Fakat görüşmelerin içeriğini açıklamaları lazım." dedi.

ŞEFFAFLIK VURGUSU

Haber7'de yer alan habere göre, Siyasi partiler arasında görüşmeler olabileceğini kaydeden Mehmet Sevigen şu ifadeleri kullandı: 

"Siyasi partiler birbirleriyle görüşebilir. Desteklemeleri gayet normal. Anormal bir şey yok. Fakat görüşmelerin içeriğini açıklamaları lazım.

Toplumun önünde gerçekleştirildikten sonra ve toplum görüşmelerin içeriğini bildikten sonra problem yok. Seçimden sonra ne sözler verildiğini toplum bilirse mesele yok. Ama toplum bilmediği zaman kafada soru işareti gelir.

Akıllarımıza kayyum gelecek, Suriye'deki operasyonlar gelecek, Kuzey Irak gelecek, sınırlarımızdaki kantonlar gelecek. Birçok mesele aklımıza gelecek. Toplum ne konuştuklarını bilmezse CHP'ye de sıkıntı getirir."

CHP'li isimden Kılıçdaroğlu'na HDP tepkisi: Neyin pazarlığını yaptınız?

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen

"AJANDALARI BİLMEK LAZIM"

Meselenin salt bakanlık talebiyle sınırlandırılmaması gerektiğine işaret eden Sevigen, "Yoksa insanlar görüşebilir. Mesele arkada ne olduğu. Ajandaları bilmek lazım. Kemal beyin açıkça söylemesi lazım. KHK'nın içeriği nedir söylemesi lazım. Askerlerimiz Suriye'den geri çekilecek mi? Bunların hepsini bilirsek mesele yok. Mesele bakanlık istemesi falan değil. Ajandanın ne olduğu. Görüşmelerin muhtevasının şeffaf şekilde kamuoyuna deklare edilmesi lazım." şeklinde konuştu.

(Haber7)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...