CHP'den Uludere için tazminat teklifi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
CHP'den Uludere için tazminat teklifi

Politika Haberleri  / İHA

CHP, terör ve terör mağdurlarına ödenen 22 bin 561 TL tazminatın 64 bin 460 liraya çıkartılması için yasa teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa, Uludere mağdurları da bundan yararlanacak.

Bir grup CHP'li vekil, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanununda değişiklik yapılması için yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. 3 maddelik kanun teklifinde yasanın 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "7bin ibaresinin "20 bin" olarak değiştirilmesi istendi. Teklifin gerekçesinde terör eylemleri ve terörle mücadelekapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle maddi zarara uğrayanların yargı yoluna nbsp;gitmelerine gerek kalmadan idarece ve en kısa sürede sulh yolu ile karşılamak için çıkartılan yasada 7000 gösterge ile memur aylık katsayısının çarpımı ile ortaya çıkan tazminat rakamının günümüz şartlarında yeterli olmadığı belirtildi. CHP'nin yasa teklifi kabul edilirse 7 bin göstergeye göre 22 bin 561 TL olarak hesaplanan tazminat miktarı, 20 bin 000 gösterge ile hesaplandığında 64 bin 460 TL olacak. nbsp; nbsp;


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...