CHP'den istifa edip bağımsız olan adaydan bomba açıklama!

/ Kaynak: AA
CHP'den istifa edip bağımsız olan adaydan bomba açıklama!
Politika Haberleri  / AA

Hatay Bağımsız Milletvekili Refik Eryılmaz, bağımsız adaylığını geri çekmesi için kendisini CHP yönetiminin aradığını iddia ett.

nbsp;Eryılmaz, AA muhabirinin, aday gösterilmediği partisi CHP'den istifa nbsp; etmesi ve seçim bölgesinden bağımsız aday olarak başvurmasına ilişkin sorularını nbsp; yanıtladı.
nbsp;
nbsp;Refik Eryılmaz, yoğun bir şekilde çalışmasına rağmen, listede kendine nbsp; yer verilmemesi nedeniyle, seçmen tabanının da rahatsız ve tepkili olduğunu ifade nbsp; etti.
nbsp;
nbsp;CHP'nin, "Hatay nasıl olsa CHP'lidir, kimi listeye koysak ona oy nbsp; verirler" anlayışına tepki amacıyla bağımsız aday olduğunu belirten Eryılmaz, nbsp; "Bizim koltukla bir işimiz olmaz ama tabanın onuruyla gururuyla bu şekilde nbsp; oynanmasını doğru bulmuyorum. Halkın istediği ismin liste dışı bırakılması, nbsp; bardağın taşmasına neden oldu. Parti, halka rağmen aday belirleme yönteminden nbsp; kesinlikle vazgeçmesi gerekiyor. Biz de bunun için, halkın vicdanının sesi için nbsp; aday olduk" dedi.
nbsp;
nbsp;Kendisinin bağımsız aday olmasının, Hatay'da CHP'nin oylarını nasıl nbsp; etkileyeceği konusunda Eryılmaz, şöyle devam etti:
nbsp;
nbsp; nbsp; "Bana oy verecek olan insanların çok önemli bir bölümü zaten CHP'ye oy nbsp; vermeyecekti. Yani, CHP'ye oy verip, sırf ben listede olmadığım için bu seçimde nbsp; CHP'ye oy vermeyecek o kadar çok insan var ki. Bunlar HDP'ye, MHP'ye ya da diğer nbsp; partilere kayacaklar. 'Eğer sen listede olmazsan CHP'ye oy vermeyeceğiz' diyen on nbsp; binlerce kişi var.
nbsp;
nbsp;Benim seçimlerde şansım olduğunu düşünüyorum. Olsa da olmasa da nbsp; içimize sindiremediğimiz bu haksızlığa karşı ortaya bir tavır koymamız nbsp; gerekiyordu. Bunun koltukla, milletvekilliği makamıyla uzaktan yakından ilgisi nbsp; yok. İnsanların onuru ve gururuyla oynanmasına sessiz kalamazdım. Bu onursuzluğu nbsp; ben ömür boyu taşıyamazdım. Bir tepki ortaya koymam gerekiyordu."
nbsp;
-"Geri adım atmayacağımı söyledim"
nbsp;
Refik Eryılmaz, bağımsız adaylığını geri çekmesi için kendisini CHP nbsp; yönetiminden arayanların olduğunu, ancak bu konuda geri adım atmayacağını nbsp; söylediğini ifade etti.
nbsp;
nbsp;Suriye politikasından dolayı listeye alınmamış olabileceğini anlatan nbsp; Eryılmaz, "Eğer neden buysa, demek ki bizim oradaki halkın ve partinin farklı nbsp; düşüncelere sahip olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Ben halkın, bu konudaki siyasi nbsp; bakış açısını yansıtmaya çalıştım. Biz orada savaş olmasın diye mücadele verdik. nbsp; Bizim kimsenin yanında şu veya bu şekilde bir desteğimiz olmadı" diye konuştu.
nbsp;
nbsp;Kendisinin liste dışı bırakılmasında, Hatay Büyükşehir Belediye nbsp; Başkanı'nın dahlinin olduğunu duyduğunu, ancak bunun ne derece doğru olduğunu nbsp; bilmediğini belirten Eryılmaz, "Yani biraz daha kendisinin kolayca evirip nbsp; çevireceği bir adayla devam etmek istemiş olabileceği konusunda bir duyum aldım" nbsp; dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...