CHP'de sıcak gelişme: Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
CHP'de sıcak gelişme: Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı!

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Seçim hezimetinin ardından değişim isyanıyla çalkalanan ve kasım ayının başında kurultaya gidecek olan CHP'de genel başkanlık için bir aday daha çıktı. Partinin eski milletvekili aday adaylarından Ünal Karahasan CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

4-5 Kasım'da Olağan Kurultay gerçekleştirecek olan CHP'de genel başkan adaylarına yenisi eklendi. Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Örsan Öymen'in ardından Ünal Karahasan da CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. Daha önce 2011 ve 2015 yıllarında CHP'den milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Başkanlığına talip oldu.

Ünal Kaharasan'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalardan önemli başlıklar şöyle

"Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP'nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ben CHP'de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim.

CHP'de sıcak gelişme: Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı!

GENEL BAŞKANLIK YERİNE GENEL SEKRETERLİK TEKLİFİ

Kibir üreten, otoritaryal bir bakış üreten, zaten oryantal bir toplum olmanın kodlarından hepimize zaman zaman sirayet eden benmerkezciliği aşan, yeni bir yönelmeyi tartışmaya geldim. 38. Kurultayımızda Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim.

Bizim partimizin genel başkanları, benim söyleyişimle bundan sonra dediğim olursa genel sekreterleri, partideki hizmetlerinden sonra, ülkeye borçlarını ödedikten sonra bir de dünyaya borçlarını ödemek üzere Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı'na gitmelidirler. Çok değerli Genel Başkanımızın partideki görevlerinden sonra Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak görmeyi Türkiye için bir kazanç ve kıvanç olarak hayal ettim."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...