CHP'de seçim heyecanı başlıyor!

CHP'de seçim heyecanı başlıyor!

Politika Haberleri

Adaylık başvurularının tamamlandığı CHP'de seçim yarışı hafta sonu başlıyor.

Şükran KABAN/ANKARA
Adaylık başvurularının tamamlandığı CHP'de partililer hafta sonu sandık başına giderek aday adaylarının sıralaması için oy kullanacak. CHP'de 10 ilde yapılacak örgüt denetiminde önseçimler 7 Mart'ta başlıyor. Hakim denetiminde önseçim kararı alınan 45 ilde ise partililer 29 Mart'ta sandık başına gidecek.
CHP'de bir yandan seçim bildirgesi çalışmaları sürerken bir yandan da aday sıralamalarını belirlemek için sandık heyecanı başlıyor. CHP'de Parti Meclisi'nde alınan karar gereğince aday adayları 10 ilde örgüt denetiminde yapılacak önseçim ile belirlenecek.
Bu kapsamda Adıyaman, Malatya, Mersin, Zonguldak, Tekirdağ, Muğla, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri ve Trabzon'da partili üyeler aday sırasını belirlemek için oy kullanacak. Sadece Malatya'da önseçim delegelerin oyuyla yapılacak.
Önseçimler 7 Mart tarihinde başlayacak. 7 Mart'ta, Adıyaman, Malatya, Mersin ve Zonguldak'ta sandık kurulacak. 8 Mart'ta Zonguldak ve Tekirdağ'da yapılacak önseçimlerin ardından 21 Mart'ta da Muğla, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri ve Trabzon'da yapılacak oylamalarla önseçimler tamamlanacak.

CHP'de 45 ilde ise hakim denetiminde önseçim yapılacak. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 45 ilde yapılacak önseçim hakim denetiminde olduğundan parti yönetimince değiştirilme ihtimali bulunmuyor. Özellikle büyük şehirlerdeki aday yoğunluğu nedeniyle önseçimlerin kıran kırana geçmesi bekleniyor. Özellikle eski Genel Sekreter ve eski Ankara Milletvekili Önder Sav'ın Ankara birinci bölgeden aday adaylığı başvurusu yapması ve önseçime hazırlanması partiyi hareketlendirdi. Toplam 28 bin civarında üyesi olan birinci bölgede Sav'a çok yakın 3 bin üyenin bulunduğu ve seçim yarışında bunun Sav'a büyük bir avantaj sağlayabileceği belirtiliyor.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise önseçim yapılacak 55 ilde toplam 39 kontenjan kullanacak.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...