CHP'de genel merkez ile değişimciler kozlarını paylaşacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
CHP'de genel merkez ile değişimciler kozlarını paylaşacak

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

1.368 delegenin oy kullanacağı kurultayda Kılıçdaroğlu’nun “bir daha aday olmayacağım” vaadiyle delegelerden oy isteyeceği belirtildi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Uzun süredir genel merkez ekibi ile değişimciler arasındaki güç mücadelesine sahne olan CHP’de kurultay günü geldi çattı. Şimdiye kadar 19’u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay yapan CHP’nin, 38’inci Olağan Kurultay’ı, bugün ve yarın Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Kurultayın sloganı ise “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” olacak. Divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi, ikinci günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi gerçekleştirilecek.

1.368 DELEGE OY KULLANACAK

Kurultayda, delegeler, yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirlemek için gizli oy verecek. Parti tüzüğü gereğince, toplam 1.368 delegenin yüzde 5’inin, yani 69 delegenin imzasını alarak divan başkanlığına başvuranlar, genel başkan adayı olabilecek. Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de en az 10 delegenin imzası gerekecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, değişimcilerin adayı Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması beklenirken, kurultay genel merkez ekibi ile değişimciler arasında bir ‘hesaplaşmaya’ sahne olacak. Eski milletvekili İlhan Cihaner, eski Parti Meclisi üyesi Örsan Öymen ve eski milletvekili adayı Ünal Karahasan da aday adaylıklarını açıklamıştı. 

Kurultay öncesinde yapılan il ve ilçe kongrelerinde 51 il ve 413 ilçede de yeni başkanlar göreve başlamıştı. İllerdeki devir-teslimlerin ardından delege sayıları, her iki taraf için de ‘bıçak sırtı’ olmuştu. 

“SON KEZ ADAYIM” DİYECEK

Öte yandan, kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda, PM seçimlerinin, çarşaf liste yöntemiyle yapılması bekleniyor. 2010’daki 33’üncü Olağan Kurultay’dan bu yana Genel Başkanlık görevini yürüten Kılıçdaroğlu’nun “Bir daha aday olmayacağım” diyerek delegeleri ikna etmeye çalışacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...