Değişimciler erken havlu attı: Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyenler bile var

- Güncelleme:
Değişimciler erken havlu attı: Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyenler bile var

Politika Haberleri

Mahalle delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun büyük avantaj elde etmesi ve CHP’nin ağır toplarının İmamoğlu’na ‘başkanlığa devam’ tavsiyesi değişim kanadında umutları azalttı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Seçimlerin ardından ‘değişimci’ grupla koltuk mücadelesi veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun otoritesi, değişim isteyen isimlere geri adım attırdı. Mahalle delege seçimlerinde Genel Merkez’in muhalefete karşı büyük avantaj elde etmesi ve son olarak CHP’nin ağır isimlerinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na belediye başkanlığına devam etmesi yönündeki tavsiyesi sonrasında değişim kanadında umutlar azaldı. Bu süreçte değişimci bazı milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediği bile iddia ediliyor. İmamoğlu’nun belediye başkanlığına devam etmesi gerektiğini dillendiren isimlerden eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin de, Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirmişti.

İMAMOĞLU PASİF KALDI

‘Değişim hareketinin’ çabalarının boşa çıkmasında, beklenen manifestosunu hâlâ açıklamayan İmamoğlu’nun pasif kalmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Değişim için internet sitesi bile açarak kamuoyu oluşturmaya çalışan ve sık sık değişim tartışması oluşturan İmamoğlu’nun, tabanın beklediği adaylık adımını atmamasının da delegeler üzerinde olumsuz etki yaptığı ifade ediliyor.

‘EMANETÇİ’ TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın emanetçi genel başkan olmasına yönelik ‘Ağabey’ formülünün de CHP tabanında karşılık bulmadığı, aksine rahatsızlığa yol açtığı öne sürülüyor.

ÖZGÜR ÖZEL: GÖREVE TALİBİM

Seçim sonrası yaşanan ‘değişim’ tartışmalarının ardından CHP Genel Başkanlığı için ‘adaylık’ sinyali veren Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’de yaşanan tartışmalara ilişkin “Seçmende duygusal bir kopuş var. Meseleyi seçmene yükleme doğru değil. CHP’yi yüzde 20-25’e mahkûm edemeyiz. Bir çıkış bulmak zorundayız. Bu yolu kimin genel başkanlığıyla açacaksak onun genel başkan olması lazım. Ben bu partinin bir daha seçim yenilgisi yaşamaması için, ne yapılması gerekiyorsa orada bana düşen görev ne ise ona talibim. Genel başkansa genel başkan” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs seçimlerine gidilen süreçte Ümit Özdağ ile yaptığı gizli anlaşmaya da değinen Özel “Mutabakatı bilmiyorduk, bu anlaşmanın yapılmış olmasını hiç beklemezdim” tepkisinde bulundu.
İmamoğlu hakkında da konuşan Özel “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız tekrar aday olduğu takdirde ben kazanacağına yürekten inanıyorum” mesajını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...