CHP’de değişim süreci tıkandı

- Güncelleme:
CHP’de değişim süreci tıkandı

Politika Haberleri

Seçimlerin ardından değişim çağrısı yaparak CHP’de yeni bir süreci başlatmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çabaları sonuç vermiyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Değişim konusunda kararlı olduğunu ifade eden İmamoğlu, sık sık il başkanları ile görüştüğünü belirtmesine rağmen henüz yeterli desteği alabilmiş değil. Seçimin ardından delegelerin desteğini almak için tek tek arayarak kulis yapan İmamoğlu’nun bu çabalarının sonuçsuz kaldığı, adaylık konusunda net bir adım atmamasının delege üzerinde olumsuz sonuç doğurduğu ifade ediliyor.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta başlayan delege seçimlerinde 964 mahalleden 200’ünde süreç tamamlanırken, büyük oranda, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen delegelerin kazandığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun 190 mahallede, İmamoğlu’nun ise sadece 10 mahallede delege seçimlerini önde bitirdiği öğrenildi.

Kongre süreciyle birlikte özellikle İstanbul’da belediye başkanlarının sandıklara ve parti üyelerine müdahale etmeye çalıştığı ileri sürülürken, Kılıçdaroğlu karşıtlarının oranının yüzde 20 düzeylerinde olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu karşıtlarının ise İmamoğlu ekseninde mutabakat oluşturmasına ihtimalinin çok düşük olduğu konuşuluyor.

CHP’nin yaklaşık 1.200 delegesinin 196’sı İstanbul’da, 72’si Ankara’da, 56’sı ise İzmir’de. Kurultayda genel başkanlık koltuğunu alabilmek için bu üç şehirdeki eğilimin önemli olduğu, İstanbul’daki ilk sonuçlardan hareketle Kılıçdaroğlu’nun kurultayda tekrar genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İMAMOĞLU’NA HAKARETTEN DAVA

Bu arada İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, bir açılış programındaki konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...