CHP’de ‘değişim’ rüzgarına Engin Altay da kapıldı: Kılıçdaroğlu’na ‘çekilmesini bilmeli’ dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP’de ‘değişim’ rüzgarına Engin Altay da kapıldı: Kılıçdaroğlu’na ‘çekilmesini bilmeli’ dedi

POLİTİKA Haberleri

Seçim sonuçlarının ardından CHP’de adeta kazan kaynıyor… Değişim tartışmaları son günlerde iyice alevlendi. Dün ‘kurul değiştirmekle değişim olmaz’ diyen İmamoğlu’nun ardından partinin ağır toplarından biri olan Engin Altay’dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Mayıs ayında yapılan seçimlerinin ardından CHP’de sonuçlar üzerinden ‘iç muhasebe’ sert tartışmalarla başladı.

Değişim talepleri günden güne daha çok dillenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’'ndan MYK hamlesi geldi. CHP lideri yeni A Takımını neredeyse komple yeniledi.

Gelişmenin ardından dün Ankara kulislerini hareketlendiren çıkışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu "Kurul değiştirmekle değişim olmaz” ifadelerini kullandı. İmamoğlu elini artırdı ve “Görev almaktan çekinmem” mesajı verdi.

CHP’deki değişim rüzgarlarının yankıları sürerken bu kez çok konuşulacak açıklamalara partinin ağır toplarından Engin Altay imza attı. 

“ÇEKİLMESİNİN BİLMEK LAZIM”

Sözcü’de yer alan habere göre; Bir önceki dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yapan Engin Altay, “Çekilmesini bilmek lazım” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Altay ayrıca seçimlerin kaybedilmesinin ardından yeni dönemde grup başkanvekili olmayı kabul etmediğini söyledi.

“KAZANSAYDIK MECLİS BAŞKANI OLACAKTIM”

Seçimi kazanmış olsalar TBMM Başkanı olacağını ifade eden Altay "Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, 'hem grup başkanvekili hem meclis başkanvekili ol' dedi arkadaşlar, kabul etmedim.” şeklinde konuştu.

Parti içindeki değişim tartışmalarına değinen Altay, ses getirecek mesajlar verdi.

"Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Partiyi temsil ettik. Parti için mücadele verdik. Parti adına laf söyledik.” Diyen Altay, “Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm. Parti örgütlerini rahatlatmak lazım. Ama 'yeni yüzler gelsin' derken, yeni MYK gibi olmaması lazım tabi" değerlendirmesi yaptı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA DA SÖYLEDİM”

Bu görüşünü CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanında da dile getirdiğini belirten Altay, “"Genel Başkan'ın (Kılıçdaroğlu) yanında söyledim. 'Çekilmeyi bilmek lazım'ı kendisine de söyledim. Kendisi için 'Sen çekil' diye söylemedim ama 'Ben 10 yıl yaptım. Çekilmeyi bilmek lazım' dedim. Ayrıca meclis grubunda da söyledim. Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok" dedi.

“CHP CİDDİ BİR İÇ MUHASEBE YAPMALI”

Altay açıklamalarına şöyle devam etti;

Seçim sonuçlarını "başarılı" olarak gören herkesin aklından şüphe ederim. CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe.

“KURULTAY YEREL SEÇİMDEN ÖNCE YAPILMAZSA BİR FECAATTİR”

Kurultay'ın, 2024 yerel seçimlerinin sonrasına bırakılmasının doğru olmadığını son MYK’da söyledim. Kesinlikle seçimden önce yapılmalı. Genel Başkan'a söyledim. Kurultay yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...