CHP'de değişim mücadelesi: ‘Baba-oğul’dan karşılıklı hamleler

- Güncelleme:
CHP'de değişim mücadelesi: ‘Baba-oğul’dan karşılıklı hamleler

Politika Haberleri

Tekrar adaylık sinyali veren Kılıçdaroğlu bugün 80 il başkanını toplayacak. Oğlum dediği İmamoğlu da teşkilatlarla görüşmeye ağırlık verdi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Seçim yenilgisinden sonra değişim rüzgârlarının estiği CHP’de, baba-oğul mücadelesi karşılıklı hamlelerle tırmanıyor. Ahlatlıbel’deki son görüşmede genel başkan adaylığı konusunda taviz vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çekişmesi parti yönetiminde gerginliğe, parti tabanında ise tedirginliğe yol açtı.

28 Mayıs gecesi ‘değişim’ açıklamaları ile Kılıçdaroğlu’na karşı âdeta bayrak açan İmamoğlu, değişim görüşmelerine devam ediyor. Daha önce kendisine yakın il başkanları ve milletvekilleri ile sık sık görüştüğünü ifade eden İmamoğlu, kurultay delegelerini de tek tek arayarak nabız yokluyor. Kılıçdaroğlu ile üçüncü defa bir araya gelen İmamoğlu’nun, görüşme sonrası ise İstanbul’da bazı ilçe belediye başkanları ile bir araya geldiği ortaya çıktı. Görüşmede belediye başkanlarının, İmamoğlu’na, net tavır beklediklerini belirterek değişimin nasıl olması gerektiğini açıklamasını istedikleri aksi takdirde bu belirsizliğin tabanda ve kamuoyunda tedirginlik oluşturacağını dile getirdikleri öğrenildi. İmamoğlu’nun parti örgütleri ile yaptığı değişim görüşmelerinin ise önümüzdeki günlerde daha da ağırlık kazanması bekleniyor.

İmamoğlu’nun bu hamlelerine karşılık ise Kılıçdaroğlu da karşı hamlelere başladı. İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun, bugün de 80 il başkanını toplaması bekleniyor. Seçimin ardından ilk defa partisinin il başkanlarını toplayacak olan Kılıçdaroğlu’nun, il başkanları ile seçimde alınan yenilgiyi değerlendireceği ve kurultay sürecine ilişkin de görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

BİR VEKİL DAHA OY VERMEMİŞ

Önceki gün Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini söyleyen eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in açıklamaları CHP tabanında ve yönetiminde büyük tepkiyle karşılanmıştı. Şener’in açıklamalarının ardından bir CHP’li milletvekilinin daha Kılıçdaroğlu’na oy vermediği iddia edildi. İddiayı ileri süren gazeteci Şaban Sevinç, Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen CHP’li milletvekilinin ismini ise açıklamayacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...