CHP'de 'değişim' ayaklanması! İmamoğlu'nun ısrarı sürüyor: 'Kılıçdaroğlu zorunda' dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

CHP'de seçim sonuçlarının ardından başlayan değişim tartışmaları devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakması yönünde net mesajlar veren İmamoğlu, bu konudaki ısrarını her fırsatta dile getiriyor. İmamoğlu son açıklamasında da aynı tutumu gösterdi. Kılıçdaroğlu'na gönderdiği ince mesajlar dikkat çekti.

Türkiye Mayıs ayında yapılan 2 kritik seçimi geride bırakırken Cumhurbaşkanlığı makamı ve Meclis’teki sayısal üstünlük bir kez daha Cumhur İttifakı’nın oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden zaferiyle sonuçlanan seçimin ardından CHP’de 'iç muhasebe' sert tartışmalarla başladı.

Hem taban hem de Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Özgür Özel gibi partinin ağır topları değişim taleplerini dile getirdi.

Özel genel başkanlık için göz kırparken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu ise adeta Kılıçdaroğlu’na bayrak açtı. İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nun artık bırakması yönünde mesajlar verdi.

İmamoğlu bir açıklamasında seçim sonrası MYK’yı neredeyse komple yenilen CHP liderine “Kurul değiştirmekle değişim olmaz.” dedi. El artıran İmamoğlu aksi taktirde görev almaktan çekinmeyeceğini de vurguladı.

Kılıçdaroğlu ise partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı açıklama, değişimin önünü açacağını ancak partiyi kurultaya kendisinin götüreceğini söyledi.

İMAMOĞLU’NDAN YENİ AÇIKLAMA

CHP’deki gelişmeler merakla takip edilirken İmamoğlu, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Değişim konusundaki ısrarını ortaya koyan İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu değişime liderlik etmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİM İÇİN EN ÖNEMLİ KURUM CHP'DİR"

İmamoğlu şunları söyledi;

Seçimi kaybettik. İki kere iki dört. Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, hepimizin şapkamızı önüne koyacağız, düşüneceğiz ve ortak akılla doğru kararlar alacağız. Burada en önemli kurum CHP'dir.

"DEĞİŞİME, DÖNÜŞÜME LİDERLİK ETMEK ZORUNDADIR"

CHP, İttifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişim ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi CHP olduğu için onun da ana noktası çok kıymetli Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'dur." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...