CHP ve İYİ Parti'de şoke eden iddia: Yeni parti için harekete geçecekler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP ve İYİ Parti'de şoke eden iddia: Yeni parti için harekete geçecekler...

POLİTİKA Haberleri

Seçimlerin ardından CHP ve İYİ Parti kanadında Kılıçdaroğlu ile Akşener'e tepkiler arttı, peş peşe gelen istifalar krizi zirveye taşıdı. İki partide de muhalif oluşumlar artarken, 'yeni parti kurulacağı' iddiaları ortaya atıldı.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde altılı masa büyük hezimet yaşadı. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e parti içinden büyük tepki gelirken, 'birleşe birleşe kazanacağız' diyen parti mensupları adeta dağıldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 13 yıldır CHP Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu'na hem seçmenden hem de partililerden istifa çağrısı yapıldı. Kılıçdaroğlu, 'değişim' isteğini göz ardı ederken, partiden kopuşlar başladı.

KRİZ İYİ PARTİ'Yİ DE SARDI

Altılı masanın ortaklarından İYİ Parti de paramparça oldu, seçimlerden sonra istifa üstüne istifa geldi. Meclis'te grup kurmaya çalışan diğer 3 parti ise ise bu konuda da uzlaşamayarak kendi yollarını çizme kararı aldı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yenilgi sonrası hatayı kendinde aramayan altılı masa, 28 Mayıs sonrası son sürat bölünerek birbirini hedef aldı. CHP kanadı İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi'ne haftalarca 'çalışmadınız' suçlamasını yöneltirken, Akşener ise "Bundan sonra size başarılar" diyerek köprüleri attı.

BİRLEŞEMEDEN DAĞILDILAR

İttifakın bittiğini kabul eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir kez daha DEVA ve Gelecek Partisi ile tek çatı altında birleşmeyi sağlayamadı. 3 partinin grup kurma hayalleri suya düşerken, bu süreçte Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun DEVA Partisi ile birleşme teklifi de olumsuz cevap aldı.

'YENİ PARTİ' İDDİASI

Yenilginin ardından masa dağılırken masanın ortaklarında kaos tırmandı. Hem CHP'de hem de İYİ Parti'de muhalif oluşumlar arttı. Partiden ayrılan isimlerin yeni bir hareket başlatabileceğine yönelik iddialar ortaya atıldı.

CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'nun tekrar genel başkan seçilmesi halinde peş peşe istifaların gelebileceği konuşmaya başlandı. İYİ Parti içindeki Akşener muhaliflerinin ve partiden ayrılan onlarca ismin ise yeni bir parti kurma hevesinde olduğu bilgisi var. (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...