CHP ve İYİ Parti İzmir’de birbirine düştü! Akşener’in adayı Özlale’den Tunç Soyer’e sert tepki: Her yıl binlerce ton…

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
CHP ve İYİ Parti İzmir’de birbirine düştü! Akşener’in adayı Özlale’den Tunç Soyer’e sert tepki: Her yıl binlerce ton…

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İYİ Parti lideri Akşener’in İzmir için aday gösterdiği Ümit Özlale, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yine sert sözlerle yüklendi. Özlale, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi kokmasın diye körfeze her yıl binlerce ton koku giderici kimyasal madde döküyor.' dedi.

Mayıs ayındaki seçimlerde 6’lı masada ortak olan İYİ Parti ve CHP yaklaşan yerel seçim öncesi İzmir’de karşı karşıya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği Ümit Özlale, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik sert eleştirilerini sürdürüyor.

Habertürk'te katıldığı bir canlı yayın programında gündem olacak iddialarda bulunan Özlale, CHP'li Tunç Soyer'in idaresindeki kentin iyi yönetilmediğini belirtip, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kokmasın diye körfeze her yıl binlerce ton koku giderici kimyasal madde döküyor." ifadelerini kullandı. 

"YÜZLERCE MİLYON LİRA DEĞERİNDE KOKU GİDERİCİ KULLANIYOR"

Her gün bin 100 ton çamurun hala körfeze döküldüğünü öne süren Özlale, "Bunu yalanlamalarını eğer doğruysa bunu kabul etmelerini bekliyorum. Mavişehir'in bazı yerlerinde derinlik 60 santimetreye düşmüş durumda. Her sene yüzlerce milyon Türk Lirası değerinde koku giderici kullanıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi. Kimyasal malzeme alınıyor. O malzeme denize dökülüyor. Bu iddialarımla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartışabiliriz.

CHP ve İYİ Parti İzmir’de birbirine düştü! Akşener’in adayı Özlale’den Tunç Soyer’e sert tepki: Her yıl binlerce ton…

"KÖRFEZ'DE YAŞANMASI GEREKEN BİR HAYAT YOK"

Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanılıyor. Bunlar Büyükşehir'in faturalarında vardır. Zaten şu anda körfezde yaşaması gereken bir hayatın olmadığını biliyoruz. Bu koku meselesinde gerçekten büyükşehir belediyesiyle tartışmak yerine İzmirlinin takdirine bırakıyorum. Her gün 1100 ton çamurun körfeze aktarılmasına bakabilirsiniz. Günün sonunda buna karar verecek olanın İzmirliler olduğunu düşünüyorum." dedi.

"İZMİR HAK EDİLDİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR"

"Ben İzmir'i daha iyi yöneteceğimi düşünüyorum. Belediyenin birkaç şeyini eleştirebilirim sizin ekranlarınızdan. İzmirliyim, burası benim büyüdüğüm, okuduğum yer. Yakınlarım olduğu yer. Daha iyi bir belediyeciliğin İzmir'de mümkün olduğunu düşünüyorum. İzmir'in çok temel problemleri var. Birincisi kentsel dönüşüm. Manisa'dan İzmir'e gelince sizi körfez karşılar. Alsancak, Kordon, Urla yarımadası, Çeşme. Şehrin çeperine gittiğinizde Karabağlar, Buca, Balçova'nın arka taraflarına gittiğinizde İzmir'in hak ettiği yönetimi görmediğini intibak edebiliyorsunuz.

"BANKAMATİK MEMURLARININ İŞİNE SON VERECEĞİM"

"İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi gelirini oluşturacak adımlar atamıyor. Oysa dünyada iyi belediyecilik örneklerine baktığınızda belediyeler genel bütçeden aldıkları kaynak kadar kendileri gelir oluşturabilir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin yüzde 90'ı Ankara'dan geliyor. Burada büyükşehir belediyesinin 30 binden fazla çalışanı var. Burada istihdam fazlası olduğunu düşünüyorum. Son 5 yılda bankamatik memuru sayısının arttığını söyledim. Bankamatik memurlarının tespit edilip işten çıkarılması gerektiğini söyledim. O para İzmir'in parası. Benim babam işçi. Ben işçi çocuğuyum" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...