CHP ve İYİ Parti arasında anket krizi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP ve İYİ Parti arasında anket krizi

Politika Haberleri

İyi Parti, anketten çıkan ismin adaylığından yana. CHP ise anketten çıkmasa bile Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrarlı...

Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için kamuoyu yoklaması yapmaya hazırlanırken, CHP ve İyi Parti arasında bu konuda da tartışma olduğu belirtiliyor. 13 Şubat’ta SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Altılı Masa toplantısına kadar, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda geniş katılımlı bir kamuoyu yoklaması yapılacak ve buradan çıkacak aday isimleri masanın gündemine gelecek.

Yapılacak değerlendirmeden sonra da adayın isminin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Ancak, anketlerde Kılıçdaroğlu’nun ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gerisinde çıktığı için, CHP aday belirlemede sadece anket sonuçlarının dikkate alınmasına itiraz ediyor. İyi Parti ise ‘Sokağın nabzı Kılıçdaroğlu için atmıyor’ düşüncesinde. Bu nedenle anketlerde oy oranı açısından Kılıçdaroğlu’nun üzerinde çıkan İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı konusunda ısrarcı olunacağı belirtiliyor.

İMAMOĞLU RÜZGÂRI

Bu arada “Sokakta Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecine ilişkin itirazlar var. Bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz. Partide genel hava Ekrem Bey’den yana” sözleri nedeniyle Cihan Paçacı’nın İyi Parti’deki görevinden istifa etmesinden sonra benzer bir çıkış da Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan’dan geldi. Aslan, sosyal medya hesabından İmamoğlu’nun Bursa gezisindeki görüntülerini paylaşarak “Türk siyasi tarihinde, bir belediye başkanının gittiği her ilde, on binlerle karşılandığının tek örneğini gösterebilir misiniz? Sokağın sesini görmezden gelirseniz, sandıkta da siz görmezden gelinirsiniz! Bu işin şakası yok. Aklın yolu bir” dedi. FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...