CHP seçim mağlubiyetinin etkisinden çıkamadı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
CHP seçim mağlubiyetinin etkisinden çıkamadı

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye, Gazze’deki insanlık dramına çare ararken CHP’nin tek gündemi 5 Kasım’daki Büyük Kurultay...

CHP'de genel merkez ile değişimciler arasında “delege savaşı” yaşanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi Grup Başkanı Özgür Özel, seçilmesi durumunda neler yapacağını Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında anlattı. 14 ve 28 Mayıs’taki seçimlerin ardından büyük üzüntü yaşadıklarını, özellikle gençlerin partiden koptuğunu vurgulayan Özel “6 Kasım’dan itibaren 81 ilimizde, 973 ilçemizde, CHP bir düğün evinin ertesi günkü mutluluğuna kavuşacak. Cumartesi, pazar düğünü yapacağız. Pazartesiye heyecan içinde başarmak üzere uyanacağız” dedi. Bu arada, CHP’nin 100. yıl sebebiyle özel af çıkaracağı öne sürüldü. Affın kadına karşı ve yüz kızartıcı suçları kapsamayacağı öğrenildi.

BU DEFA ÇÖKMESİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her seçim gecesi çöken sistem takip merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Merkezi denetleyip görevlilerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, eksiklerin giderilmesini sistemin yerel seçimlere hazır olmasını istedi. 

CHP’NİN TEZKERE İNADI DEVAM EDİYOR

CHP, Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin iki yıl uzatılmasına ‘yabancı askerlerin ülkede bulunması’ ifadesini bahane edip karşı çıkmıştı. Daha önce aynı metne defalarca ‘evet’ diyen ancak son tezkerede karar değiştiren CHP, inadını sürdürüyor. Eş zamanlı basın açıklaması yapan CHP’nin 81 il teşkilatı “Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması ifadesini kabul edemeyiz” dedi. 

CHP seçim mağlubiyetinin etkisinden çıkamadı

TANJU ÖZCAN İÇİN DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

CHP, 100. yıla özel affı çıkarırsa geçmişte çeşitli sebeplerle partiden ihraç edilen ya da ayrılmak mecburiyetinde kalan isimler için dönüş yolu açılacak. CHP Genel Merkezi ile fikir ayrılığı ve sert tartışmalar yaşayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da o isimler arasında yer alıyor. Eski CHP’liler Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan ve Öztürk Yılmaz de talep etmeleri hâlinde CHP’ye kabul edilebilirler. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...