CHP liderinden hodri meydan

- Güncelleme:
CHP liderinden hodri meydan

Politika Haberleri

Hakkında düzenlenen fezlekeye tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında resti çekti: Hesaplaşmak mı istiyorsunuz? Kaldırın dokunulmazlığımı. Ben sizin özel yetkili mahkemelerinizden korkmam.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında düzenlenen fezleke iddialarına bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesinde milletvekilleri ayağa kalkarak genel başkanlarının fezlekeye konu alan cümlelerini hep birlikte tekrarladı. Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "aynı suçu işlediklerini" belirterek, dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM Başkanlığına başvuracaklarını bildirdi. Daha sonra söz alan Kılıçdaroğlu, kürsüden cebinden çıkardığı dilekçeyi göstererek, "Dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke verilmiş. Bunların adil yargısı basılmamış kitabı toplamadır. Eski bir Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye tutuklamayı akıl etmek yine bu adil yargılamayı üreten arkadaşlara nasip olmuştur. Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı terörsit olursa o ülkenin başbakanı ne olur. Allah size akıl izan versin. Sayın İlker Başbuğ bu hükümetin onayı ile orgeneralliğe terfi etti, bu hükümetin onayı ile genelkurmay başkanı oldu. Hükümetle uyumlu bir şekilde çalıştı. Zamanı gelince de emekli oldu. Terör örgütü kuran bir genelkurmay başkanı ile nasıl çalıştınız. Bir diğer ihtimal ise o zaman gücüm yetmedi şimdi gücüm yetiyor, şimdi müdahale etti. Önümüzde Deniz Feneri davası varken siz adil yargılamadan mı söz edeceksiniz? Benim dokunulmazlığa ihtiyacım yok. Dilekçem burada grup toplantısından sonra göndereceğim" dedi.

"KALDIRIN DOKUNULMAZLIĞIMI"

Kılıçdaoğlu, şöyle devam etti: "Ben korku ile siyaset yapanlardan değilim. Halkı için yola çıkanların kitabında korku yoktur. CHP Genel Başkanı ile hesaplaşmak mı istiyorsunuz? Kaldırın dokunulmazlığımı. Ben yola çıkarken dokunulmazlığa güvenerek yola çıkmadım. Ben sizin özel yetkili mahkemelerinizden korkmam. Beni özel yetkili mahkemelerinizle yıldıramazsınız. Siz kim oluyorsunuz kime diz çöktürmek istiyorsunuz. Ben sizden çekinmem. Ben sizin ağa babalarınızdan da çekinmem. Ben yalnızca kendi ulusumun emrindeyim. Kendi milletimin önünde eğilirim. Beni hapse atmak değil, dar ağacına da çıkarsanız söyleyeceğim budur. Hiç mereklanmayın. Dinlemeselerde dinleteceğiz onlara. Hukukun üstünlüğü nedir öğreteceğiz onlara. Herkesin hukuk özgürlüğü var, demokrasi özgürlüğü var."

DİLEKÇEYİ VERDİ

Bu arada, Kılıçdaroğlu, TBMM Anayasa-Adalet Komisyonunda bulunan dosyaları için dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren dilekçeyi TBMM Başkanlığına iletti. Ayrıca, CHP milletvekillerinin de aynı yönde TBMM Başkanlığına dilekçe vereceği belirtildi. Öte yandan, nbsp;TBMM CHP Grup Başkanlığı da yazılı bir açıklama yaparak, "CHP, tek yumruk olarak Genel Başkanının ve nbsp;söylediği her cümlenin arkasında ve Türkiye'de nbsp;demokrasi, özgürlük mücadelesini her türlü özveriyle nbsp;sürdürmede kararlı olduğunu yüce halkımıza saygıyla nbsp;duyurur" dedi. Açıklamada, "Şurası iyi bilinmelidir ki CHP, halkımızın, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan inanç ve bağlılığından güç alarak, baskıya, antidemokratik uygulamalara son verilene kadar direnecektir. Bu direnişte demokrasinin sınırları içerisinde her yöntemi kullanacaktır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...