CHP lideri Özgür Özel: İlk genel seçimde kaybedersem bırakırım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP lideri Özgür Özel: İlk genel seçimde kaybedersem bırakırım

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İlk genel seçimlerde iktidarı değiştirememenin başarısızlık olarak değerlendirildiğini belirten CHP lideri Özel, "Yapılacak ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirmeyi başarı, değiştirememeyi başarısızlık olarak görürüm. Kaybedersem de derhal bırakırım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim sonrasında yaşanan kriz, genel başkan değişikliğine yol açtı. Değişim sürecinin mimarlarından olan Özgür Özel, 5 Kasım'da gerçekleşen 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak seçildi. 

Gazete Duvar'a röportaj veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık eleştirilere maruz kalmasına ve seçim başarısızlığına rağmen genel başkanlık görevinden ayrılmaması konusunda, "İlk genel seçimde kaybedersem bırakırım" şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu. 

"İKTİDARI DEĞİŞTİREMEZSEM OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDERİM"

İlk genel seçimlerde iktidarı değiştirememenin başarısızlık olarak değerlendirildiğini belirten CHP lideri Özel, "Yapılacak ilk genel seçimlerde iktidarı değiştirmeyi başarı, değiştirememeyi başarısızlık olarak görürüm. Örneğin parti birinci parti oldu ama iktidarı değiştiremedim, kendimi başarılı saymam, olağanüstü kongreye giderim. Delegeye sorarım, 'başarılı mıyım, başarısız mıyım?' diye. Yani başarılı görünen ama iktidar değiştirmeyen bir sonuç varsa kararı delegeye bırakırım. 'Başarılıydık aslında' falan demem, hemen olağanüstü kongreyi toplarım. Eğer kötü bir sonuç aldıysam ve kaybedersem de derhal bırakırım" diye konuştu.

"İTTİFAK KONUSUNDA ÜSTÜME DÜŞENİ YAPARIM"

İYİ Parti ve HEDEP ile ittifak konusuna da değinen Özel, "İYİ Parti ile ittifak konusunda üstüme düşeni yapacağım" dedi.

Her partinin sorumlulukları olduğunu ifade eden Özel, "İYİ Parti iş birliği yapmama konusunda kararlıysa buna saygı duymak durumundayız. Kimse bize mecbur değil. Ama ben benim seçmenime iş birliği yapmamayı ya da onun önünü tıkamayı anlatamam. O yüzden üstüme düşen ne varsa onu yapacağım" dedi. 

"HEDEP'LE GÖRÜŞME YAPILACAKSA KAMUOYU BİLECEK"

HEDEP ittifakı konusunda ise Özel, "Siyasette arka kapı diplomasisi her zaman vardır ama sadece arka kapı diplomasisi ile ittifak ya da iş birliği olmaz. Bazen kapalı kapıları arka kapı diplomasisi açabilir. Bazen sıkılı yumrukları arka kapı diplomasisi açabilir. Ama bu, siyasette kalıcı ve ana yöntem olamaz. O yüzden eğer HEDEP'le bir görüşme yapılacaksa kamuoyu bunu bilecek. Bir iş birliği olacaksa, örneğin bizim adımıza bazı yerlerde fedakarlıklar yapılacaksa, bazı seçim çevrelerinde bizim olmamamız gibi şey söz konusu olacaksa bunu kamuoyu bilecek. Kamuoyuna izah edemeyeceğimiz ve savunamayacağımız, utanç duyacağımız bir iş birliği içinde zaten olmayacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...