CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan çok net HDP mesajı: Elbette görüşeceğim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan çok net HDP mesajı: Elbette görüşeceğim

POLİTİKA Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra gündeme gelen 'HDP ile görüşme' konusuna netlik kazandırdı. Kılıçdaroğlu "Elbette HDP ile görüşeceğim." dedi.  

Çok sayıda kriz yaşayan ve son anda dağılmayı önleyen 6'lı masada cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.  CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ilan edilmesinden sonra HDP ile görüşüp görüşmeyeceği tartışılmaya başlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel katıldığı canlı yayında HDP ile görüşmeyle ilgili olumlu sinyal vermişti. Gelişmelerin ardından konuya ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, HDP’ye gideceğini çok net bir biçimde söyledi. 

"NE SAKINCA OLABİLİR?"

Halktv'den Fikret Bila'ya demeç veren Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşmeye ilişkin şunları söyledi;

Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?

"HDP'Yİ ZİYARET ETMEMDEN DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ"

Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.”

HDP'DEN DAVET GELMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını açıklayan HDP, 6'lı masada oluşan denklemin ardından kararı gözden geçireceğini duyurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesinleşmesi sonrasında, “Hayırlı olsun. Kılıçdaroğlu’nu HDP’ye bekliyoruz” demişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...