CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim' tepkisi: Zamanında yapılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim' tepkisi: Zamanında yapılacak

POLİTİKA Haberleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, depremin henüz enkazı kalkmadan seçimle ilgili açıklamalarına devam ediyor. Bu nedenle Cumhur İttifakı cephesinin sert tepkilerinin hedefi olan Kılıçdaroğlu, aynı tutumunu bugün de sürdürdü. Kılıçdaroğlu, "Açık ve net söylüyorum seçimler zamanında yapılacak. Afet nedeniyle seçimlerin ertelenmesi hukuken mümkün değildir, bu yetki kimsede yoktur." dedi. Kılıçdaroğlu, üniversitelerin kapatılmasıyla da ilgili hükümete tepki gösterdi, açılması için çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın "Bu şartlarda hukuken ve fiilen mümkün değil, seçim ertelenmeli." çıkışını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez"  ifadelerini kullandı.

"DEHŞET İÇİNDEYİM"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesini karış karış gezdiğini belirterek, "Milletvekili ekiplerimiz depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde. Başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere bütün belediyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, gönüllülerimiz orada. Hepsi özveri ile çalışıyorlar. Ancak gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil. Dehşet içindeyim. Duygularım karmakarışık. Emin olun bunları samimiyetle anlatıyorum. Ailesiz kalan çocuklar gördüm. Evlat kaybetmiş annelere sarıldım. Ölmüş evladının cenazesini bekleyen babalarla ağladım. Enkaz altında kalan sevdiklerinin sesini duyan çaresiz kalan kadınların feryadını dinledim. 'Bir vinç gelsin' diye yıkıntı başında soğuktan titreyenleri gördüm ve onlarla birlikte üşüdüm" dedi.

"DEMOKRASİYE DARBE OLUR"

Kılıçdaroğlu, siyasetin gündemine giren seçim erteleme tartışmasına tepki gösterdi. ''Seçim savaş dışında ertelenmez.'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Rolü belli isimleri öne sürüyorlar. Seçimler zamanında olacak. Hukuk devleti, Anayasa ve kurumlar bunu çok iyi bilsin. YSK böyle bir talebi dillendirirse demokrasiye darbe olur.'' ifadelerini kullandı. 

ÜNİVERSİTELERİ AÇIN ÇAĞRISI

Depremzedelerin yurtlara yerleştirilebilmesi için üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasına da tepki gösteren CHP Genel Başkanı, ''O kadar saçmaladılar ki akılsız işlere devam ettiler. Üniversitelerimize ve öğrenci yurtlarına çökmeye çalışıyorlar. İstanbul'da 750 bin konut boş, turizmde 1,6 milyon kapasite var. Derhal üniversiteleri açın, öğrenciler yurtlarında kalsın. Büyükşehirlere gelenlerin tamamının yerleşim sorununu çözeceğiz.'' sözleriyle tepki gösterdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...