CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için tarih verdi

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında altılı masanın Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısını işaret ederek adaylık için tarih verdi. CHP lideri 'aday siz misiniz' sorusuna da cevap verdi, işte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları...

Altılı Masa'da adaylık karmaşası sürüyor. Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı adaylarını, seçim tarihinin belli olmasının ardından açıklayacaklarını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Bunun ardından 11. defa bir araya gelen altı parti, yine bir isim belirleyememişti. Altılı Masa, son yaptıkları açıklamada 13 Şubat'ta bir kere daha bir araya geleceklerini ve adayı kararlaştıracaklarını bildirdi. 

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?

Bu toplantıya daha iki hafta varken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine adaylığa göz kırptı. Halk TV'ye konuk olan Kılıçdaroğlu, sunucunun "CHP'nin adayı siz misiniz?' sorusuna "Her parti doğal olarak kendi liderini görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Burada asıl olan, altı liderin ortak karar vermesi" diye cevap verdi.

"ADAYLIK KRİTERLERİNE UYUYORUM"

"Altı lider kriterler açıklıyor. Bu kriterler en çok size uyuyor. Buna katılıyor musunuz? sorusunu ise Kılıçdaroğlu "Olabilir. Devlete 27,5 yıl çalışan, üreten, siyasete girdiği gün mal varlığını kamuoyuyla paylaşan, devletin, liyakatin ne olduğunu bilen biriyim. Ayrıca bunun devletteyken de kavgasını veren kişiyim" şeklinde cevapladı.

ADAY 13 ŞUBAT'TA DA AÇIKLANMAYABİLİR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca adayın 13 Şubat'ta açıklanıp açıklanmayacağının da kesin olmadığını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu "13 Şubat'ta Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacağız. Adayı mı yoksa adayı açıklayacağımız tarihi mi duyururuz o gün belli olacak" dedi.  

İKİ ADAY İDDİALARI

İki aday ihtimaline ilişkin de Kılıçdaroğlu "Bunu da görüşeceğiz. Ancak ortak aday talebimizi defalarca açıkladık" değerlendirmesinde bulundu.

"SEÇİMİ KAZANIRSAK HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı seçimi kazanırsa ne yapacağı belli mi?" sorusuna cevap verdi. Kılıçdaroğlu "Öncelikle durum ve hasar tespit komisyonu, strateji ve planlama teşkilatı ile parlamentoda kesin hesap komisyonu kuracağız" ifadelerini kullandı.

PARLAMENTER SİSTEM

"Yarın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasını da duymayı bekliyorduk. Bir gecikme mi var?" sorusunu ise  Kılıçdaroğlu "Hayır gecikme yok. Yol haritamızla ilgili liderler arasındaki görüşme devam ediyor. Onun 13 Şubat'ta, açıklanmasının doğru olduğu düşünüldü" sözleriyle cevapladı. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin öncelikle kamuoyunda tartışılmasını istediklerini dile getiren Ana Muhalefet partisi lideri "Öbürünü açıkladığımızda bu yok olacaktı ve herkes öbür tarafa kilitlenecekti. O nedenle onu ayın 13'üne erteledik. Önce şu mutabakat metni ortaya çıksın" şeklinde konuştu.

ADAYI TARİF ETTİ

Kılıçdaroğlu, altı liderin Türkiye'nin problemlerine kilitlendiğini vurgulayarak, cumhurbaşkanı adaylarının da tarifini yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: Aday, ortak çalışma geleneğini sürdürmeli. 'Her şeyi ben yaptım, ben biliyorum' anlayışına sahip olmamalı. Devleti iyi tanıması, liyakatin ne olduğunu bilmesi lazım.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...