CHP kurultayında ikinci gün: Kritik iki seçim daha yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
CHP kurultayında ikinci gün: Kritik iki seçim daha yapılacak

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Özgür Özel'in yeni başkan seçildiği CHP'nin 38. Olağan Kurultayı 2. gününde devam ediyor. Bugünkü bölümünde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. PM seçimi CHP için kritik önem taşıyor. Öyle ki; Genel Başkanın “A Takımı” olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.

CHP'de büyük kurultay hareketliliği bugün de devam ediyor... Ankara Spor Salonu'nda dün başlayan kurultayda Genel Başkan seçimi gerçekleştirilmiş, 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 812 oy alan Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

Kurultayın ikinci ayağında ise PM ve YDK üyeleri delegelerin onayına sunulacak. Kurultaydan sonra partinin en etkili organları olan PM’de 60, YDK’da ise 15 üye bulunuyor.

Kurultayın ikinci gününde gerçekleştirilecek PM üye seçiminde “çarşaf liste” yöntemi uygulanacak. 52 üye çarşaf listeden seçilecekken, 8 üye ise Bilim Yönetim Kurulu Platformu (BYKP) kontenjanından belirlenecek.

PM SEÇİMİ KRİTİK ÖNEME SAHİP

CHP’de Parti Meclisi kritik bir öneme sahip. Öyle ki; Genel Başkanın “A Takımı” olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.

Parti Meclisi seçimleri, CHP’nin tüzüğü gereğir çarşaf listeyle yapılacak. Çarşaf liste, 10 kurultay delegesinin imzasını alan herkesin aday olabileceği anlamına geliyor.

PM seçimi için 500’e yakın başvurunun gerçekleşmesi bekleniyor.

ANAHTAR LİSTE DE GÜNDEMDE

CHP’de anahtar listenin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

CHP’nin yeni lideri Özgür Özel de bu sabah saatlerinde 81 il başkanıyla bir araya geldi.

Özgür Özel, toplantıda anahtar liste konusunda uzlaşı sağlandığını açıkladı.

“İl başkanlarından aldığım görüş ve önerilerle, bölgesel dağılıma dikkat çekerek, cinsiyet ve gençlik kotasına uyarak CHP’ye yakışır bir PM yapmayı istiyorum.” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 il başkanının sahiplendiği anahtar listeyi, parti örgütüne sunacaklarını söyledi.

ANAHTAR LİSTE NE DEMEK?

CHP PM seçimi için herkesin aday olabileceği bir çarşaf liste olacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından çarşaf liste matbaada basılacak. Ve ardından oylama sürecine geçilecek.

Oylama sürecinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in anahtar listesinin de delegelerin önüne gelmesi, delegelerin o listeye oy vermesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...