CHP, 4 Ocak’ta imar affı için Meclis’e teklif vermiş

- Güncelleme:
CHP, 4 Ocak’ta imar affı için Meclis’e teklif vermiş

POLİTİKA Haberleri

2018'de çıkan imar affını eleştiren ve Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremdeki yıkımın nedeni olarak bu imar affını gören CHP, daha 1,5 ay önce benzer bir teklif vermiş.

HABER MERKEZİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi, depremdeki büyük yıkıma, 2018’de çıkarılan imar affı kanununun sebep olduğunu iddia ederek AK Parti’ye yüklenirken, kendilerinin daha 1,5 ay önce benzer bir teklif verdiği ortaya çıktı. CHP’li vekillerin 4 Ocak’ta TBMM’ye kanun teklifi sunarak ‘imar affı’nın kapsamının genişletilmesini talep ettiği belirlendi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, 2018 yılında çıkarılan imar barışına farklı gerekçelerle birçok kişinin başvuramadığı belirtilerek imar affının kapsamının genişletilmesi isteniyor. Teklifte, 2018’de çıkarılan imar barışının 31 Aralık 2017’ye kadar olan yapıları kapsadığı belirtilerek bu tarihin 31 Aralık 2022 tarihine uzatılması talep ediliyor. 

ELEŞTİRDİKLERİ AFFI DESTEKLEMİŞLERDİ

Öte yandan, cumhuriyet tarihinde çıkarılan 18 imar affının üçünün CHP’nin tek parti iktidarı döneminde, bir tanesinin de Bülent Ecevit’in Başbakanlığındaki ANASOL-M (DSP, ANAP, MHP) koalisyon hükûmeti döneminde hayata geçirilmişti. Bunun yanı sıra 2018’de çıkan imar affı kanununun Meclis’teki oylamasında CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ile CHP’li vekiller; Barış Yarkadaş, Lale Karabıyık, Hüseyin Çamak, Sibel Özdemir, Musa Çam, Hayati Tekin ve Kadim Durmaz destek vermişti. Ayrıca, AK Parti’yi 2018’de çıkardığı imar affı nedeniyle sürekli eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2018’deki Seçim Bildirgesindeki vaatleri arasında imar affı da bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...