CHP çark etti: Darbe girişimi tiyatro miyatro değil

CHP çark etti: Darbe girişimi tiyatro miyatro değil

POLİTİKA Haberleri

15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişiminin hemen ardından başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzerine parti içinden darbenin bir “tiyatro” olduğu açık açık dile getirilmişti.

CHP Grup Başkanvekil Özgür Özel, Burdur’da yaptığı açıklamayla partisinin neredeyse ortak söylemi olan ‘kontrollü darbe’ nitelemesinden vazgeçildiğini ortaya koydu.
15 Temmuz için “Dört başı mamur bir darbe girişimiydi” diyen Özel, “Bize yakın demeyelim ama bizim mahallenin içinden de okunan köşe yazarları, tiyatro falan filan yazıyorlar. Bunların her bir tanesi o gerçekliğin karşısında buna inananı, bunu savunmaya çalışanı mahcup edip birilerinin ekmeğine yağ sürecek bir gerçek” ifadesini kullandı.
Özel, “15 Temmuz; bizim Meclis’te yaşadığımız, her yönüyle şahit olduğumuz, ardından yaşananları bütün yargı süreciyle takip ettiğimiz, başarısız olmuş bir darbe girişimi, tiyatro miyatro değil” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her platformda 15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ nitelemesini yapmıştı. CHP’li Mustafa Akaydın ise 249 şehidin sorumluluğunu devlete yüklemiş, “Bu darbe teşebbüsünün tiyatro tarafı var” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...