CHP Başkan adayı Örsan Öymen'den çok tartışılacak 'imam hatip' çıkışı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan ve Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP’nin sağa kaydığını söyleyen Örsan Öymen'den çok konuşulacak açıklamalar geldi. İhtiyaç ötesi imam hatip okullarının kapatılması gerektiğini söyleyen Öymen, 1 milyonu aşkın imam hatip mezununun camilerde imam ihtiyacı için işlev görmediğini belirterek, "Bu okullar artık öğretim birliği yasasını delerek herkesi imam yapma işlevi görüyor." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminde CHP'nin ilkelerinden uzaklaştığını söyleyerek Genel Başkanlığa aday olan Örsan Öymen çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

CHP'nin sağa kaydığını ve laiklik ilkesinin bir kenara atıldığını savunan Öymen, katıldığı bir canlı yayında ihtiyaç fazlası imam hatip okulları ile kaçak Kur'an kurslarının kapatılması gerektiğini söyledi.

"İHTİYAÇ ÖTESİ İMAM HATİP OKULLARININ KAPTILMASI GEREK"

İmam hatip okullarının 'öğretim birliği' yasasını delerek herkesi imam yapma işlevi gördüğünü söyleyen Öymen, "İhtiyaç ötesi imam hatip okullarının kapatılması gerektiğini düşünüyoruz. 4 bin imam hatip okulu var. 1 milyonu aşkın mezun veriyor bu okullar. Bunların camilere imam ihtiyacı için işlev görmediği açık. İmam cumhurbaşkanı, imam bakan, imam bürokrat, imam milletvekili, imam medya üyesi gibi herkesi imamlaştırmak üzere kurulmuş bir eğitim modeli." diye konuştu.

"5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KUR'AN'I ANLAMA YETİSİ OLAMAZ"

Açıklamalarından kaçak Kur'an kurslarına da değinen Öymen, "Bunların kapatılması gerekiyor. Kur'an kursları olabilir ama bize göre 18 yaşına giren, reşit olan vatandaşların Kur'an kurslarına gitmesi daha uygun. Çünkü 5-10 yaşındaki çocuğun zaten bilişsel bilim ya da pedagoji açısından Kur'an'ı anlama, öğrenme yetisi olamaz. Onu ezberletiyorlar çocuklara." dedi.

"ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILMALI"

Öte yandan zorunlu din dersinin de kaldırılması gerektiğiniği ifade eden Öymen, 'din kültürü ve ahlak' dersinini, 'dinler tarihi' ders formatına dönüştürülmesi gerektiğini, ahlak dersi ve din dersinin ayrılması gerektiğini belirterek, ahlak dersinin felsefe dersi altında verilmesi gerektiğini söyledi.



Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...