Bakan Çavuşoğlu Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na seslendi: Bu dostluğunuzu unutmayacağız

- Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na seslendi: Bu dostluğunuzu unutmayacağız

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'da Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na hitap etti. Bakan Çavuşoğlu “Dünyanın her yerinden gelen kurtarma ekipleri vatandaşlarımızı kurtarmak için canlarını tehlikeye attılar.  Bu dostluğunuzu unutmayacağız” dedi.

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na seslenerek, “Dünyanın her yerinden gelen kurtarma ekipleri vatandaşlarımızı kurtarmak için canlarını tehlikeye attılar.  Bu dostluğunuzu unutmayacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Binlerce binanın enkaza döndüğü depremde 13 milyondan fazla kişi etkilendi. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından ülkelerden art arda yardım eli uzatıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yurt dışından Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekiplerinin tamamının ülkelerine döndüğünü duyurmuştu. Belçika'da Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na hitap eden Bakan Çavuşoğlu “Dünyanın her yerinden gelen kurtarma ekipleri vatandaşlarımızı kurtarmak için canlarını tehlikeye attılar.  Bu dostluğunuzu unutmayacağız” dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan satır başları;

Çok uzun yolculukta ilk adımları atıyoruz. Hasar 1,36 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Burada özellikle halkın geri dönmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor

ULUSLARARASI BAĞIŞÇILAR KONFERANSI

Bakan Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler için 20 Mart Pazartesi günü Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın düzenleneneceğini duyurmuştu. Çavuşoğlu, "Avrupa Birliğinin ve dönem başkanı İsveç'in ortak girişimi ile 20 Mart Pazartesi günü bu konferans gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımız lütfettiler, video konferansa katılacaklar." ifadelerini kullandı. Konferansa sadece AB üyesi ülkelerin değil farklı ülke ve uluslararası kuruluşların da davet edileceğini belirten Çavuşoğlu, kendisinin de konferansta gerekli bilgilendirmeleri yapacağını kaydettii.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...