'Çatı' liderlerinin tezkere düellosu

'Çatı' liderlerinin tezkere düellosu

Politika Haberleri

Muhalefet partisi liderleri bugünkü grup toplantılarında tezkereden dolayı birbirlerine yüklendiler.

Türkiye'de son bir haftadır yaşanan yüksek gerilim partilerin bugünkü grup toplantılarına da yansıdı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptıkları grup konuşmalarında geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen Suriye, Irak tezkeresi için birbirlerine yüklendiler.

BAHÇELİ: TARİFİ OLMAYAN BİR REZİLLİK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında CHP'nin geçtiğimiz hafta sadece Kobani için tezkere çıkarılmasını önerdiğini hatırlatarak CHP'nin şimdiye kadarki Türkmen katliamlarına sessiz kalırken şimdi sadece Kobani tezkeresi istemesini tarifi olmayan bir rezilliktir dedi. Bahçeli sözlerini "Türkiye'nin yakılması Kobani'ye fayda sağlamış mıdır? Neymiş Mehmetçik PKK PYD hesabına kobani'ye girmeli IŞİD terörüyle mücadele etmeliymiş. CHP birden bire Kobani için yeni bir tezkereden bahsetmeye başlamıştır.Türkiye'nin IŞİD'e karşı PKK hesabına savaşmasını isteyenlerin ya zihinleri bulanık yada milli hafızaları siliktir. Kan sadece Kobani'de akmadı. Ölümler sadece Kobani'de yaşanmadı. Kerkük'te Musul'da Telafer'de Suriye'nin muhetlif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin sırf kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir." diye sürdürdü.

KILIÇDAROĞLU: ACABA TEZKEREYE BİLEREK Mİ ONAY VERDİ?
CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Bahçeli'nin kendine yönettiği eleştirileri yanıtlarken MHP'ye Ak Parti'nin koltuk değneği benzetmesi yaptı ve nbsp;"Sayın Devlet Bahçeli bizim önerimize karşı çıkmış. Acaba kendisinin onay verdiği tezkereye bilerek mi onay verdi. Neden biliyor musunuz. Bu ülkeye yabancı asker postalının gelmesine CHP olarak karşıyız. Biz hiçbir zaman buna evet demedik ama Bahçeli sen evet dedin. Farkın da mısın. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü hep savunduk. Tampon bölgeye hayır dedik. Uçuşa yasak bilgeye karşı çıktık. Sen bunlara evet dedin…AK Parti ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır. Biliyorsunuz ben de biliyorum. Şimdi diyecekler ki biz ona PKK için evet dedik. Geçin onları. PKK için yabancı askere ihtiyaç mı var. Bizim milliyetçiliğimizden ulusalcılığımızdan şüphemiz yok." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...