Çankaya Köşkü'nde ne konuşuldu, işte görüşmelerin perde arkası

Çankaya Köşkü'nde ne konuşuldu, işte görüşmelerin perde arkası

Politika Haberleri

HSYK ile ilgili yasa teklifi nedeniyle yaşanan siyasi gerginlik sonrasında parti liderlerini Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü, işte görüşmelerin perde arkası

HSYK ile ilgili yasa teklifi nedeniyle yaşanan siyasi gerginlik sonrasında parti liderlerini bugün ayrı ayrı Köşk'e davet eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "devlet krizi" düşüncesine katılmadığı mesajı verdiği öğrenildi.Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu bügün Gül ile yaklaşık 45 dakika süren görüşmesinde sabah saatlerinde hukukçularla yaptığı toplantıyı hatırlatarak neredeyse bütün hukukçuların HSYK ile ilgili düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu söylediğini aktardı. Gül de "toplantınızı izledim" dedi.Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üzerinin örtülmesi kaygısı taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, savcıların soruşturmalarının engellenmemesi ve HSYK düzenlemesinin geri çekilmesi şartıyla HSYK ile ilgili Anayasa değişikliğine destek verebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, HSYK ile ilgili zaten bir değişiklik önerileri bulunduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Gül'e cumhurbaşkanının seçimini düzenleyen kanundaki cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili hükmün Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu "O yasa da Anayasa'ya aykırılığı biline biline çıkarıldı ama Anayasa Mahkemesi'nden döndü. Burada da AK Parti iptal edileceğini bile bile bunu Meclis'e getirdi" dedi. Kılıçdaroğlu Gül'e yasanın Meclis'ten geçtikten sonra onay için kendisine geleceğini belirterek Anayasaya aykırı bu yasanın yürürlüğe girmesine cumhurbaşkanı olarak engel olabileceğini söyledi ve "veto edin" mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Gül ise gelişmelerle ilgili "rahatsız" olduğunu söylerken yaşananların "devlet krizi" olduğu görüşüne katılmadığını dile getirdi.Gül'ün, Kılıçdaroğlu'nun veto mesajıyla ilgili ise herhangi bir yorumda bulunmadığı belirtildi.
Şükran KABAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...