Caninin taziyesine sessiz kalamayız

Düzenleyen:
Caninin taziyesine sessiz kalamayız

POLİTİKA Haberleri

1 Kasım seçimleri sebebiyle 2016’ya geçici bütçe ile giren Türkiye’de 2016 bütçe mesaisi TBMM Genel Kurulu’nda başladı.

Osman Çobanoğlu-Damla Peker 
Dün akşam gece yarısına kadar süren görüşmelere ‘siyasi tartışmalar’ damga vurdu. 
CHP Grubu adına söz alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu Türkiye'ye Güney Kore'yi örnek göstererek "Onların 3 yerli otomobili var, Türkiye'nin hâlâ yok" dedi. AK Parti'nin sürekli CHP'yi suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Siz neyi iyi yaptınız da biz engel olduk? Otomobil yaptınız da biz engel mi olduk? Ülkeye barış mı getirdiniz?" diye konuştu. 
MHP adına kürsüye çıkan Grup Başkanvekili Oktay Vural da HDP'ye tepki göstererek, "Silahlı teröristlerle mücadele ederken, politik terörist ve yapılarla da hukukun kudretini göstererek mücadele etmek gereklidir. Yüce Meclis'te böyle bir zihniyetin ve yapının yeri olamaz" dedi. AK Parti adına kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise eleştirileri cevaplandırdı, terörle mücadele ve yeni anayasa konusunda önemli mesajlar verdi: “29 canımızı alan bir caninin taziyesine gidilmesine sessiz kalamayız. Ülkenin sokakları temizlenene kadar mücadelemiz sürecek. Teröre karşı tek yürek olmadıkça insanımızın hukukunu koruyamayız.
Demokrasiyi taçlandırmanın bir yolu da yeni anayasa yapmaktır. Özgürlükçü, katılımcı yeni bir anayasayı gelin birlikte yapalım. ‘Başkanlığı tartışmam’ demek sansürcü bir zihniyettir. Gelin iki komisyon kuralım, yeni anayasa görüşmeleri sürsün ve ayrıca darbe yasalarını da değiştirelim.”
Bütçe görüşmelerine MHP Lideri Devlet Bahçeli ile HDP Eş Başkanı  Selahattin Demirtaş katılmadı.
Atatürk fotoğrafı tartışmaları nedeniyle partisinden ihracı istenen CHP’li Aylin Nazlıaka’nın Kılıçdaroğlu ile tokalaşması dikkat çekti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...