Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar

Politika Haberleri

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin ilk gününe bu ayrıntılar damga vurdu.

62'nci hükümetin ilk bütçesi dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başladı. Saat 13.00'de başlayan bütçenin ilk gün maratonu gece noktalandı.
nbsp;
DİNLEDİ NOT ALDI nbsp;
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan olarak ilk bütçe sınavını verdi. Hükümetin hazırladığı 2015 yılı bütçe kanunu tasarısının tümünün Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşması sırasında gelen Başbakan Davutoğlu, önceki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine muhalefet liderlerini salonda dinledi.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar


DEMİRTAŞ KATILMADI

Muhalefet partileri liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütçe görüşmelerinde partileri adına kürsüye gelirken HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise görüşmelere katılmadı.
nbsp;
KILIÇDAROĞLU
Muhalefetten kürsüye ilk gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu ağırlıklı olarak hükümeti 12 yıllık icraatları ve ekonomi verileri üzerinden eleştirdi. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkarken yanında getirdiği biri işsizlik diğeri de Suriyeli sığınmacılarla ilgili iki dövizi Genel Kurul'da milletvekillerine göstererek konuşmasını destekledi.
Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun hükümetine ve kendisine yönelttiği sorular ve gündeme getirdiği iddialarla ilgili sık sık not aldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında CHP'li milletvekilleri tam kadroya yakın salonda yer alırken, genel başkanlarının konuşmasını da sık sık alkışlarla desteklediler. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında AK Parti sıralarının önemli bir oranda boş olması dikkat çekti.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar


KABİNEYİ GÜLDÜRDÜ

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili eleştirilerde bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Giderken binayı da götürüyor" şeklindeki sözleri Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile bazı bakanları güldürdü.
Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar


ELİYLE SUSTURDU nbsp;
Kılıçdaroğlu'nun dış politikaya yönelik sözlerine bazı AK Partili milletvekilleri sözle tepki gösterirken, AK Partili Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Ahmet Aydın elleriyle milletvekillerine işaret ederek sakin olmaları konusunda uyardı. Başbakan Davutoğlu da elini kaldırarak AK Parti sıralarından Kılıçdaroğlu'na yükselen sesleri susturması dikkat çekti.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar nbsp;

ZİYARETÇİ ALINMIYOR nbsp;

Bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM'ye ziyaretçi alınmazken, güvenlik önlemleri de artırıldı.
nbsp;
BÜTÇEYE "YÖRESEL LEZZET" DOPİNGİ nbsp;
13 gün sürecek bütçe görüşmelerinin ilk gününde nbsp;Uşak Milletvekillerinden de ilginç bir girişim geldi. Uşak Milletvekilleri AK Partili Mehmet Altay ve İsmail Güneş ile CHP'li Dilek Akagün Yılmaz yaptıkları organizasyonla iktidar ve muhalefet dış kulislerinde milletvekillerine Uşak tarhanasından yapılma çorba dağıttı.
nbsp;
KANDİL'DEN MECLİS'E
HDP'nin İmralı heyetinde yer alan, Pervin Buldan Kandil dönüşü sonrası ayağının tozuyla görüşmelere katıldı.
nbsp;
EŞİNİ LOCADAN TAKİP ETTİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i bütçe sunuşunda izleyenler arasında eşi Esra Şimşek de yer aldı.


nbsp;Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar nbsp;

EN ARKAYA OTURDULAR nbsp;

Önceki bütçe konuşmaları ile hatırlanan CHP'li Muharrem İnce, CHP sıralarının en arkasına oturdu. Arka sıraları tercih eden bir başka isim de Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür oldu. Şükür de bir ara MHP sıralarının en arkasında oturduğu görüldü.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar

nbsp;
HDP KONUŞURKEN ÇIKTILAR nbsp;
HDP sözcüleri konuşurken liderler dışarıya çıktı. nbsp;Kılıçdaroığlu kısa bir süre kuliste oturup makamına çıkarken MHP Lideri Bahçeli de milletvekilleriyle oturmayı tercih etti.
nbsp;
ÇELİK'LE İSTİŞARE nbsp;
Başbakan Davutoğlu, genel kurul salonuna girişinin ardından kabine sıralarında bir ara Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la oturdu. Davutoğlu daha sonra yanına çağırdığı Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le bir süre konuştu.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar

nbsp;
ÇİÇEĞİ BURNUNDA LİDERLER YOKTU nbsp;
17 Aralık sonrası AK Parti'den ve cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında CHP'den istifa ederek kendi partilerini kuran liderler ise bütçeye ilgi göstermedi. nbsp;Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal, nbsp;Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, MİLAD Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin genel kurulda yoktu.
nbsp;
KAPLAN'DAN KOBANİ RESİMLERİ nbsp;
Kürsüye fotoğraflarla gelen bir başka isim ise HDP adına söz alan Hasip Kaplan oldu. Kaplan, Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden PYD'lilere "terörist" denilmesine nbsp;fotoğraflarını kaldırarak onları "kahraman" olarak niteledi.

Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken ayrıntılar

Şükran KABAN- Yücel KAYAOĞLU-İsmail SONSUZ-Raşit AYDOĞAN/Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...