Bülent Arınç: 'Konu artık yargıda kimse savcı olmasın'

Bülent Arınç: 'Konu artık yargıda kimse savcı olmasın'

Politika Haberleri

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

8 saat süren toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı.
Arınç özetle şunları söyledi:
gt; nbsp;Toplantının ana gündemi Soma'da yaşadığımız faciadır. Yasaların uygulanması konusunda ihmaller varsa bunun tespiti önemli. Müfettişlere kazanın olduğu ve çevresindeki diğer madenleri denetim izni verilmiştir.
gt; nbsp;Maden faciasında vefat eden işçilerimizin şehit olması konusunda konuşma yapılmıştır ama verilen bir karar yok.
gt; Adli soruşturma başladı, bu konu yargının işi. Kimse kendini savcı yerine koyup iddianame tanzim etmeye kalkmasın. Savcı yanlış yaptıysa mahkeme düzeltir. Adli yargılamayı etkilemeye kimse teşebbüs etmesin, yargı görüyor.
gt; Madende ağır risk var. Bu şartlar altında üretim devam etmemeli. Bütün tedbirlere rağmen yetersizse bir yerde ortaya çıkacak sebep de basit şekilde önlenemiyorsa ölüm mukadderse o zaman bizim kapatmayı ve bunun dışındaki tedbirleri düşünmemiz lazım.
gt; (Yumruk olayı): Sayın Başbakanımız kimseye yumruk atmadı. Kendisine yumruk atıldığını söyleyen kişi de dördüncü defa ifadesini değiştirdi.. Bir başbakanın yumruk atacağını nasıl düşünebilirsiniz?
gt; (Müşavirin tekme atması): Bu çok feci bir olay. Yerde olan bir insana niçin tekme atılır?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...