Bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Kabine’nin ana gündemi Tahıl Koridoru ve ekonomi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Kabine’nin ana gündemi Tahıl Koridoru ve ekonomi

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun gündemle toplanıyor. Tahıl Koridoru ve ekonomik gelişmeler masada olacak, ekonomi yönetiminin temasları da gündemde olacak. Toplu Sözleşmedeki son durum da ele alınacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Kabine, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün (Pazartesi) toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek toplantının öncelikli gündemi, dış politika ve ekonomideki gelişmeler olacak.

TAHIL KORİDORU MASADA

Rusya'nın tek taraflı olarak süre uzatımını durdurduğu Tahıl Koridoru masaya yatırılacak. Rusya tarafı, Tahıl Koridorunun yönetildiği İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki ekibini geri çekmişti. Rus ekibin ayrılmasına rağmen Türkiye, Koordinasyon Merkezinin göreve devam etmesi için Merkezi aktif tutuyor.

Kabine toplantısında Tahıl Koridorunun yeniden işler hale gelebilmesi için Türkiye'nin atacağı adımlar görüşülecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin yansımaları ele alınacak. Toplantıda, Putin'in Türkiye ziyaretinin ayrıntıları da gündeme gelecek.

YABANCI YATIRIMLAR VE FAHİŞ FİYAT GÜNDEMDE

Ekonominin yol haritasını belirleyecek Orta Vadeli Plan’a ilişkin çalışmalar da kabine üyelerinin gündeminde olacak. OVP’deki son durum hakkında istişarelerde bulunulacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da yabancı yatırımcılarla bir araya gelmişti.

Yaklaşık 50 yatırımcının katıldığı ifade edilen toplantıda Bakan Şimşek, yatırımcılara ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarını anlatmış ve beklentilerini de paylaşmıştı. Söz konusu toplantının da kabine gündeme gelmesi beklenirken, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik adımların da masada olması bekleniyor.

TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ SON DURUM DA KONUŞULACAK

Kabinenin gündemindeki ekonomi başlıklarından biri de kamudaki toplu sözleşme süreci olacak. Memur ve memur emeklilerinin gelecek iki yılı kapsayacak mali ve sosyal hakları belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerindeki son durum da kabinede gündeme gelecek. Ekonomi yönetimi ayrıca, konut ve otomobil başta olmak üzere birçok sektörde baş gösteren fahiş fiyatı da ele alacak. Enflasyonla mücadelede atılabilecek yeni adımlar da gündeme getirilecek.

DEPREM BÖLGESİ ÖNCELİKLİ KONULAR ARASINDA

Toplantıda deprem bölgesindeki çalışmalar da masaya yatırılacak. Depremde yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine 680 bini konut ve köy evi, 170 bini de ticari alan olmak üzere toplamda 850 bin bağımsız bölüm yapılacak. Şu ana kadar 180 bin konutun ihalesi tamamlanmıştı.

Bölgenin hızla ayağa kaldırılması için başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ise 155 bin 293 başvuru yapılmıştı. Ayrıca, bölgedeki bazı illerde esnafın kredi borçları 6 ay ertelenmişti. Bölgede devam eden çalışmaların son durumunun da ele alınması beklenirken, deprem bölgesindeki olumsuzlukları giderebilmek için başka neler yapılabileceği de görüşülecek.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...