Bu hilal-haç kavgası

Düzenleyen:
Bu hilal-haç kavgası

POLİTİKA Haberleri

Adalet Divanı’nın başörtü yasağını eleştiren Cumhurbaşkanı, “Hani inanç, din özgürlüğü? Bunlar haç-hilal mücadelesini başlattı. Avrupa hızla İkinci Dünya Savaşı öncesi günlere yuvarlanıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB’nin Türkiye düşmanlığı ve başörtü ayıbı için “Bunlar yeni Nazizm” yorumunu yaptı. Sakarya’da vatandaşlara hitap eden Erdoğan, vizelerin kaldırılması meselesinde AB’nin verdiği sözü tutmadığını belirterek “Şimdi ‘geri kabul’ diyorlar, ne geri kabulü, geç onları, geç. Sen benim bakanımı Hollanda’ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin, yok öyle şey.  Kim dak ederse, ona da dak olur” ifadelerini kullandı.
EY RUTTE BİZİ KAYBETTİN
Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’yı ülkelerine sokmayan, gurbetçilerimizin üzerine de köpeklerini salan Hollanda’nın Başbakanı’na sert çıkan Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: “Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. ‘Efendim, seçimden sonra Başbakan ile bir yemek yiyebiliriz’, bizde öyle bir başbakan yok geç o işi, geç o işi. Sen kaybettin, kaybettin. Avrupa’da kim bunları yapıyorsa ki Almanya bu işin başını çekmiştir, onlarla da bu işi enine, boyuna oturup konuşacağız.”
HANİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ?
Avrupa Birliği Adalet Divanının başörtüsü kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Avrupa Birliği’nin Adalet Divanı bir açıklama yaptı, işverenlere diyor ki ‘İsterseniz iş yerlerinizde başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmeyebilirsiniz.’ Hani inanç, din özgürlüğü? Bunlar haçla hilal mücadelesini başlattılar. Başka bunun izahı olamaz. Açık söylüyorum, Avrupa hızla İkinci Dünya Savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.
KILIÇDAROĞLU İHANET İÇİNDE
Avrupa’nın sarf ettiği Nazi sözünden çok rahatsız olduğunu da kaydeden Cumhurbaşkanı “Çünkü Hollanda Nazi tokadı yedi. Peki ey Hollanda, sen Srebrenitsa’da benim Müslüman kardeşlerimi, 8 bin 354 Müslüman kardeşimi katlettiniz, onu neyle ifade edeceksiniz?” diye konuştu. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Yatıyorsun kalkıyorsun yalan söylüyorsun” diye seslenen Erdoğan şunları kaydetti: “Ana muhalefet lideri söylemleriyle artık cehalet boyutunu aşarak ihanet çizgisine vardı. Şimdi de ‘Meclis kapatılıyor’ diyor. Meclisin kapatıldığı falan yok. Tam tersine meclis güçlendiriliyor. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...