Bozdağ: Yaşanan ‘iç savaş’ değil ‘terörle mücadele’

Düzenleyen:
Bozdağ: Yaşanan ‘iç savaş’  değil ‘terörle mücadele’

POLİTİKA Haberleri

HDP başta olmak üzere bazı kesimlerin Güneydoğu’da hendek ve barikat operasyonlarını ve sokağa çıkma yasaklarını ‘hak ihlali’ olarak gösterme çabası hem Anayasa Mahkemesi’nden hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) döndü.

İsmail Sonsuz ANKARA
Konuyu değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AİHM’de açılan 29 davanın da reddedildiğini söyledi. Teröre karşı etkin ve kararlı mücadele yürütüldüğünü, Türkiye’de bir iç savaş olmadığını vurgulayan Bozdağ, terör örgütü ve güdümündekilerin, Türkiye’deki bazı yerleşim yerlerine hendek kazarak, barikatlar ve tuzaklar kurarak hayatı yaşanmaz hale getirdiğine dikkati çekti. Bozdağ özetle şunları kaydetti, “Konuyu Anayasa Mahkemesi de değerlendirdi ve ret kararı verdi. Burada yapılan çalışma terörle mücadeledir. Türkiye’nin sokakları, caddeleri, her tarafı terörden temizleninceye kadar etkin ve kararlı şekilde sürecek. ‘Savaş’ diye takdim etmek çarpıtmadır. Türkiye’nin tutumu devam edecek.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...