Bozdağ: 'Feyzioğlu ile haftaya görüşeceğim'

/ Kaynak: AA
Bozdağ: 'Feyzioğlu ile haftaya görüşeceğim'

Politika Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "TBB Başkanı Feyzioğlu'nun verilen randevunun iptali söz konusu değil, kendisiyle haftaya görüşeceğim"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile haftaya görüşeceğini söyledi. Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "TBB Başkanı Feyzioğlu ile görüştünüz mü?" sorusuna, Feyzioğlu ile görüşmediğini belirterek, randevunun iptal edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bozdağ, "Kendisi bizden randevu talep etti, bizim bugün basınla toplantımız olduğu için haftaya randevu vereceğim konusunda kendilerinin bilgisi var. 'Bu hafta yoğunluğum nedeniyle kusura bakma' dedim, önümüzdeki hafta randevu vereceğimi söyledim. Verilmiş de iptal edilmiş randevu yok. Bizimle görüşmek isteyen herkesle görüşürüz. Hele de Barolar Birliği Başkanı yargı camiasının içinde olan biri. Bizim beraber, ortak çalışmalarımız oluyor, gerek Meclis çatısı altında gerekse Bakanlık'ta... Birbirimizden farklı görüşlerimiz olabilir ama bir araya gelerek pek çok konuyu konuşabiliriz, tartışabiliriz, birlikte çalışabiliriz. Birçok yasa geçiyor; avukatlarla ve yargıyla ilgili. Biz bunlarla ilgili TBB Başkanı ile elbette görüşürüz. Konuşmamak yanlıştır" diye konuştu.

Demokratikleşme ve yargı paketlerinin bu hafta TBMM komisyonlarında görüşüleceğini hatırlatan Bozdağ, düzenlemelerin yasalaşması konusunda bir takvim olup olmadığı sorusu üzerine, çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, demokratikleşme paketinin yarın TBMM Anayasa Komisyonu'nda, yargı paketinin ise Cuma günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşüleceğini ifade etti.

Bozdağ, düzenlemelerin yasalaşması konusunda bir şey deme imkanı olmadığını belirterek, "Gündeme bakıyorsunuz, arkadaşlar 27 Şubat'a kadar bir çalışma planlıyor. Önümüzde şurada 1,5 aylık zaman var. Zamanın sıkışıklığı söz konusu...." dedi.

Düzenlemelerde değişiklik olup olmayacağı ve alt komisyona gönderilip gönderilmeyeceği sorularına Bozdağ, "Komisyon görüşmelerinde herkes fikrini söyleyecek, o fikirler çerçevesinde şekillenecek" karşılığını verdi.

Bozdağ, yargı paketiyle ilgili soruya ise "Bu Anayasa değişikliğini düzelten bir teklif değil. Hepsi Anayasa'ya uygun, kanuna bırakılan konularda yapılan düzenlemelerdir" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...