Bozdağ, 'Artık köylere ambulans gidiyor'

/ Kaynak: İHA
Bozdağ, 'Artık köylere ambulans gidiyor'

Politika Haberleri  / İHA

Bozdağ, hastaneleri birleştirildiğini, insanların tamamına, eczanelerin kapılarını sonuna kadar açtıklarını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kararlı bir irade ortaya koyarak şimdi Türkiye'nin köyüne ambulans gidiyor. Dağına ambulans gidiyor. Denizine ambulans gidiyor. Hava ambulanslarıyla, paletli kar ambulansları, deniz ambulanslarıyla nerede olursa olsun bütün hastalarının ayağına şefkat olup giden, sıhhat olup giden bir devlet anlayışı yaklaşımı ortaya koyduk" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 35 Yataklı Özel Sorgun Güven Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de sağlık alanında son 11 yıl içerisinde büyük bir değişim yaşandığını söyledi. Bozdağ, "Her alanda değişiklikler oldu. Yozgat'ta mahallerine içerisine dahi doğru düzgün ambulans gidemezdi. Köylere ambulans gitmesi hiç mümkün değildi. Burada köylerden çok dostum var. Köyden ambulans çağrıldığında ambulans gitmezdi. Zira hastalarla ambulanslar arasında bir ayrımcılık yapılırdı. Sadece şehir merkezinde oda torpile kuvvetli olan ambulans getiren bir Türkiye vardı. Ama ambulansının deposuna mazot koyamayan bir Türkiye vardı. Kararlı bir irade ortaya koyarak şimdi Türkiye'nin köyüne ambulans gidiyor. Dağına ambulans gidiyor. Denizine ambulans gidiyor. Hava ambulanslarıyla, paletli kar ambulansları, deniz ambulanslarıyla nerede olursa olsun bütün hastalarının ayağına şefkat olup giden, sıhhat olup giden bir devlet anlayışı yaklaşımı ortaya koyduk" dedi.

"TÜRKİYE'DE BÜTÜN İNSANLAR EŞİTTİR"
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, hastaneleri birleştirildiğini, sosyal güvenlik kurumlarının birleştirildiğini, insanların tamamına, eczanelerin kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade ederek, "SSK'lı olan bir Türk vatandaşı 2002 yılında önce hastalandığında Sorgun'da, Yozgat'ta hastane ile SSK'nın özel anlaşması yoksa önce gidiyor cebinden parasını peşin ödüyor. Faturasını alıyor. Sonra SSK'yı mahkemeye veriyor. Mahkemeyi kazanıyor. Dosya kesinleşiyor. Sonra icraya koyup devletten gidip parasını alıyordu. Böyle bir Türkiye. Peki biz ne yaptık. Türkiye'de bütün insanlar eşittir. Cumhurbaşkanıyla Sorgun'daki Feyzullah kardeşimiz Ahmetfakılı'daki Ahmet kardeşimiz, aynı sağlık güvencesiyle, aynı sağlık imkanlarına kavuşturduk" diye konuştu. "Şimdi konuşuyor Kılıçdaroğlu veya Bahçeli zaman zaman ahkam kesiyorlar" diyen Bozdağ, "Belediye seçimleri var. Şimdi meydanlarda konuşuyorlar. Ben soruyorum Sorgunlulara keşke diyorum Sorgun'da bana taşın üstüne koydukları bir taş gösterseler de hay Allah razı olsun size desem. Bakın değerli Sorgunlular Allah vermesin millet karar verdi de biz bu Kılıçdaroğlu'nu veya Bahçeli'yi bir getirelim bir karar vermiş. Oysa böyle bir karar değişikliğe gitse emin olun bunlar bu hastanelerin elektriğini yakamazlar. Bırakın başka işi şu yolların tamirini yapamazlar. Bu yolların tamirini ve bakımını emin olun bunlar yapamazlar. At binenin, kılıç kuşananın Türkiye'nin geçmişi ortada bugün ortada onun için ben bütün kardeşlerimden yeni dönemde de Sorgun'da yeniden ve daha güçlü yola hep beraber etmemiz Sorgun'un, Yozgat'ın ve Türkiye'nin geleceği için çok büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 35 Yataklı Özel Sorgun Güven Hastanesinin açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, hastaneyi gezdi. Acil servisi müşahede odasına geçen Bozdağ, burada tansiyonunu ölçtürdü.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...