Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na hem uyarı hem çağrı: Büyük kitleler istifaya davet edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na hem uyarı hem çağrı: Büyük kitleler istifaya davet edecek

POLİTİKA Haberleri

Seçim mağlubiyetinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bayrak açan isimlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi önüne yaptığı yürüyüşü sırasında konuştu. Kılıçdaroğlu’na çağrı yapan Özcan, “Büyük kitleler istifaya çağıracak. Atatürk’ün koltuğunda oturmaya devam edemez” dedi. Özcan ayrıca Faik Öztrak’a zehir zemberek tepki gösterdi.

Mayıs’taki seçimlerde bir kez daha Cumhur İttifakı’na boyun eğen muhalefette hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Millet İttifakı’nın en büyük ortağı CHP’de değişim talepleri üzerinden sert tartışmalar gündeme geliyor.

Partide değişim isteyenlerden biri olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’ye yönelik başlattığı “Değişim ve Adalet” yürüyüşünün 6’ıncı gününde yürüyüşü sürüyor.

Sabah saatlerinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine giriş yapan Tanju Özcan ve beraberindeki vatandaşlar, Kızılcahamam ilçe sınırının dışına kadar yürüdü.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; İlçe sınırının dışında yer alan bir benzinlik istasyonunda mola veren Başkan Özcan, buradaki basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"GÖREVDE KALMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Özcan, bu sabaha ilk 5 günün sabahına nazaran daha dinamik bir şekilde kaldıklarının kaydederek, “İnancımız her geçen gün artıyor. Şurada kaldı 4 gün. Tabii genel merkezdeki panikte bu duruma bağlı olarak artmaya devam ediyor. Lütfen genel merkezin kapılarını kapatmasınlar. Partililere evin kapısı kapatılmaz. Bu kapının önünü göstermek demektir. Gidin demektir. Zaten bunu yapmaya çalıştıklarını biliyoruz ama paniğinizi de anlıyoruz. Ama artık görevde kalmanız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNDA OTURMAYA DEVAM EDEMEZ”

Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Twitter hesabından attığı tweetlerin altındaki yorumlara bakması tavsiyesinde bulunarak, “Kendi tweetinizde konuyla alakası yok ama insanların tamamına yakını sizi istifaya davet ediyor. Halkın ve CHP tabanının istememesine rağmen Atatürk’ün koltuğunda oturmaya devam edemezsiniz. Kaybettiniz, lütfen gereğini yapın ve gidin. 4 gün sonra da genel merkezin önünde büyük kitleler sizi istifaya davet edecek. Kendinize bunu yaptırmayın” diye konuştu.

Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na hem uyarı hem çağrı: Büyük kitleler istifaya davet edecek

Çarşamba günü saat 17.00’de CHP Genel Merkezin önünde olacaklarını belirten Özcan, kendisini değişim için binlerce kişinin aradığına dikkati çekerek, “Ben 200 kilometre yol yürüyerek Ankara’ya geleceğim. Eğer değişim şart diyorsanız saat 17.00’de Çarşamba günü herkesin olması gerekiyor. İçeri almazsa bizde dışarıda yaparız. Ama yine de o sesimizi duyuracağız. Kemal Kılıçdaroğlu kendi görecektir. Sadece benimle beraber yürüyen yüzlerce arkadaşımın görüşü değil. Milyonlarca insanın görüşüdür” açıklamalarında bulundu.

ÖZTRAK'A SERT SÖZLER

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın kendisine yönelik 'Külliye ile görüştü' iddiasına sert tepki gösteren Özcan, 'Sana 24 saat veriyorum.Herhangi bir görüşmem olmuşsa ben kendimi Kızılay Meydanı'nda canlı canlı yakmaya hazırım. Olmadıysa da sen namussuz, şerefsiz bir insansın.' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tanju Tanju 8 Temmuz 2023 20:12

Sen Kılıçdaroğlu'na rakip çıkıyorsun Ben seni hiç sevmiyorum biliyor musun Senin CHP'nin başına gelsen ben AK Parti'ye atarım vallahi sen kimsin be Sen kimsin ki Kemal Kılıçdar Kılıçdaroğlu'nun tırnağı olamazsın

Sonraki Haber Yükleniyor...