'Biz 'barajı kaldıralım' dediğimizde neredeydiniz?'

'Biz 'barajı kaldıralım' dediğimizde neredeydiniz?'

Politika Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesi tartışmalarını Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te değerlendirdi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde diğer partilere "Seçim barajını tamamen kaldıralım veya yüzde 3 ya da 5'e düşürerek daraltılmış bölge sistemini uygulayalım" teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, "Her iki teklifle ilgili çalışmalarımızı da tamamlamıştık. Defaatle bunları teklif ettik ama maalesef muhalefet partileri bu konuda bir yaklaşımda bulunmadı, tekliflere cevap dahi verilmedi. Öyle olunca da mevcut sistemle seçime girilmesi noktasına geldi" diye konuştu.
Kurtulmuş, barajların kaldırılmasına sonuna kadar taraftar olduğunu ancak, bunu Anayasa Mahkemesinin değil siyasi iradenin işi olarak gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: "Dün seçim barajlarının kaldırılması noktasında fikir beyan etmeyenler, bugün 'Anayasa Mahkemesi siyasete bir müdahale etsin de barajlar kalksın, Türkiye'de başka bir tablo ortaya çıksın' arayışı içinde olmamalıdır. Bana kalsa yarın barajı kaldıralım ama mevcut Anayasal sistem içerisinde seçime 1 yıl kala yapılan hiçbir değişiklik uygulanamaz. Anayasa Mahkemesi'nin müdahalesi sözkonusu olamaz. İnsana sormazlar mı, Türkiye Büyük Millet Meclisi niçin var? niçin var?" nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...