Birleşik Arap Emirlikleri ile ekonomik ortaklık anlaşması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Birleşik Arap Emirlikleri ile ekonomik ortaklık anlaşması

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  BAE’de, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla düzenlenen Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması İmza Töreni’ne, Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nden video konferans yöntemiyle bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan  Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması İmza Töreni’ne video konferans yöntemi ile bağlandı. Cumhurbaşkanı, BAE’nin deprem yardımları için teşekkür ederek, “Türk milleti, bu zor gününde kendisine uzatılan yardım elini hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü temellere dayanan Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinin her alanda kaydettiği gelişme bizler için iftihar vesilesidir. Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50’nci yılını idrak ediyoruz. Az önce imzalanan kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması her bakımdan olduğu gibi bu özelliğiyle de tarihî bir nitelik taşıyor. Anlaşmayla ekonomik ve ticari işbirliğimiz yeni bir safhaya girmiştir. Sadece bir sene içerisinde imzaya hazır hâle getirilen anlaşma sayesinde mal ve hizmet ticaretinin önündeki engeller kalkacak, KOBİ’ler dahil olmak üzere yatırımcı ve girişimcilerimizin faaliyetleri kolaylaşacaktır.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...