Bir saatte sonuç alınacak

Bir saatte sonuç alınacak

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, 2019 Mart ayındaki yerel seçimler için 150 bin delegenin katılımı ile adaylarla ilgili temayül yoklaması yapacak.

YÜCEL KAYAOĞLU

Önümüzdeki hafta AK Parti önce MYK ardından da MKYK’y toplayarak, adaylık sürecine ilişkin takvimi netleştirilecek. Başvuruları 5 Kasım’dan itibaren almayı planlayan AK Parti yönetimi, dijital ortamda yapılacak temayüller için de 160 bin çipli kart sipariş etti. AK Parti kurmayları, temayüllerde teşkilatlara mevcut belediye başkanlarına yönelik görüşlerinin yanı sıra, yeni isimlerin de sorulacağını dile getirdi. Kasım ortası yapılması planlanan temayüllerde il- ilçe ana kademe üyeleri, kadın ve gençlik yönetimleri,  belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski il-ilçe başkanları, mahalle ve köy başkanları oy kullanacak. Böylelikle 150 bin delegenin katılımı ile geniş çaplı bir temayül yapılmış olacak.

ZAMAN VE KÂĞITTAN TASARRUF
Temayüllerin, Seçim İşleri Başkanlığında görevli uzmanların geliştirdiği özel bir yazılım ile dijital ortamda yapılacağını belirten AK Parti kurmayları, bu yolla aynı zamanda kâğıttan ve zamandan da tasarruf edileceğini dile getirdi. AK Parti kaynakları, “Bu tip temayüller geçmişte 3 haftada tamamlanıyordu ve sayımı 15 gün sürüyordu. Şimdi tek bir günde her ilde bir salon belirlenecek. Günün sonunda, bir saatte sonuç alınacak. Ayrıca kullanılan zarflar ve formlar için 3 tona yakın kâğıt harcanıyordu. Şimdi hem bundan tasarruf ettik, hem de sayım döküm için harcanan 15 günlük süreyi bir saate indirdik” değerlendirmesini yaptı. Oylamalarda kullanılacak 160 bin çipli kart sipariş edildiğini belirten parti kurmayları, bu sistemin sonraki seçimlerde de kullanılacağını söyledi.

Büyükşehirler 10 bin iller için 5 bin lira
AK Parti yönetimi, yerel seçimler için başvuru yapacakların adaylık ücretlerini belirledi. Buna göre, adaylardan büyükşehirler için 10 bin, iller için 5 bin, ilçeler için ise 2 bin 500 lira ücret alınacak. Kadın ve engelli adaylar bu ücretlerin yüzde 50’sini ödeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...