Bir ayrılık haberi daha! İYİ Parti'de 'CHP' istifası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir ayrılık haberi daha! İYİ Parti'de 'CHP' istifası
POLİTİKA Haberleri

Meral Akşener'in 'altılı masadan' ayrıldığını açıklamasının ardından, CHP listelerinden seçilerek belli görevlere gelen partililerin istifa furyası sürüyor. Son olarak İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Dağhan Çakmak, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Erzincan Belediye Meclis üyesi Dağhan Çakmak, Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etti. Çakmak istifasına gerekçe olarak, CHP listelerinden seçilmesini ve partiye olan saygısını gösterdi.

"CHP'YE SAYGIMDAN..."

Dağhan Çakmak, "Meclis üyeliği görevine CHP listelerinden seçildiğini, bugünse gelinen noktada ittifakın dağıldığını" belirtip CHP'ye saygısından dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İSTİFALAR ART ARDA GELİYOR

53’üncü dönem hükümetinde devlet bakanlığı yapan İYİ Partili İbrahim Yaşar Dedelek, “An itibarıyla Eşim Vasfiye Dedelek, kızım Aybike Dedelek Alpman ve şahsım Eskişehir İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyoruz” diye açıklama yaptı. 

1991 yılında DYP’den Eskişehir milletvekili seçilen İbrahim Yaşar Dedelek, 1995 yılında yeniden milletvekili seçilmiş ve Mesut Yılmaz’ın kurduğu ANAYOL hükümetinde devlet bakanlığı yapmıştı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler de istifa etmişti.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Meclisi'nde grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler partilerine dönmek üzere İYİ Partiden istifa etmeye başladığı öğrenilmişti.

(İHA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...